Γαλλία: Έξι νεκροί και 30 σοβαρά τραυματίες από τον εκτροχιασμό του τρένου

Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013 07:16
UPD:07:27
REUTERS/POOL

Τον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας επισκέφθηκε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

A- A A+

Έξι νεκροί και 30 σοβαρά τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που σημειώθηκε την Παρασκευή περίπου 40 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων dpa, οι επιχειρήσεις των σωστικών συνεργείων ήταν σε εξέλιξη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τέσσερα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Λιμόζ, εκτροχιάστηκαν, ενώ ένα εξ αυτών ανατράπηκε. Όπως αναφέρει το dpa, πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό ατύχημα στη Γαλλία από το 1988, όταν 56 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο σταθμό Γκαρ ντε Λυόν στο Παρίσι.

Εκτροχιασμός τρένου κοντά στο Παρίσι

Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας κοντά στη γαλλική πρωτεύουσα κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους.

Ολάντ: Πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια

Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος, επιβεβαίωσε τον αριθμό των μέχρι στιγμής νεκρών και τραυματιών.

Ο κ. Ολάντ ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθούν τρεις ξεχωριστές έρευνες, μία από τις αστυνομικές αρχές, μία από το υπουργείο Μεταφορών και μία ακόμα από την εθνική αρχή σιδηροδρόμων, SNCF.

«Έχω πάρει πολλές φορές στη ζωή μου το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας από το Παρίσι στη Λιμόζ. Πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια», είπε, ενώ ανακοίνωσε ότι όλοι οι τραυματίες που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομεία.

Παρ΄ολίγον σύγκρουση με δεύτερο τρένο

Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός Μεταφορών, Φρεντερίκ Κουβιλιέ, ανέφερε ότι οι ενέργειες του πληρώματος της αμαξοστοιχίας, η οποία εκτροχιάστηκε, μόλις που απέτρεψαν τη σύγκρουση με ένα δεύτερο τρένο.

Το τρένο ταξίδευε με 137 χιλιόμετρα την ώρα, κάτω από το όριο ταχύτητας, όταν εκτροχιάστηκε περίπου 200 μέτρα από το σταθμό στην πόλη Μπρετινί-σιρ-Ορζ, δήλωσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εκτροχιασμός ίσως να προκλήθηκε λόγω των έργων συντήρησης που διεξάγονταν σε μία άλλη πλατφόρμα στο σταθμό.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή