Σημαντικός ο έλεγχος πίεσης και χοληστερόλης

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 00:47
UPD:00:57
SHUTTERSTOCK

Oι γνώσεις που υπάρχουν σήμερα είναι αρκετές για να προληφθεί το 75% των εγκεφαλικών και των καρδιακών επεισοδίων.

A- A A+

Σημαντική μείωση του κινδύνου προσβολής από καρδιαγγειακά προβλήματα προσφέρει ο έλεγχος της πίεσης του αίματος και της χοληστερόλης, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Όπως αναφέρεται στην επιθεώρηση Circulation της Αμερικανικής Εταιρείας Καρδιολογίας, μειώνοντας τις τιμές της πίεσης και της χοληστερόλης ο κίνδυνος υποχωρεί σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ν. Καρολίνα, οι οποίοι αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι οι γνώσεις που υπάρχουν σήμερα είναι αρκετές για να προληφθεί το 75% των εγκεφαλικών και των καρδιακών επεισοδίων. «Με το πέρασμα των χρόνων έχουμε κάνει βαθμιαία κάποιες βελτιώσεις, όμως υπάρχουν ακόμη αρκετά βήματα προόδου που πρέπει να κάνουμε», ανέφερε ο δρ Brent M. Egan, καθηγητής Ιατρικής και Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Ν. Καρολίνα και βασικός συντάκτης της έκθεσης.

Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους βασίζονται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν με τη συμμετοχή τουλάχιστον 17.000 ενηλίκων κατά τα διαστήματα 1988 – 1994, 1999 – 2004 και 2005 – 2010. Εκτός από τον έλεγχο της πίεσης και της χοληστερόλης των συμμετεχόντων, οι επιστήμονες εστίασαν και σε άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία, η καταγωγή, το κάπνισμα και ασθένειες όπως ο διαβήτης, η καρδιακή ανεπάρκεια, καθώς και η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια.

Οι επιστήμονες τονίζουν στην έκθεσή τους ότι η χορήγηση φαρμάκων για τη βελτίωση τη πίεσης και της χοληστερόλης είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμη για τους ηλικιωμένους, καθώς επίσης για τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη και καρδιαγγειακή νόσο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή