Χούλκενμπεργκ: «Σε δύσκολη κατάσταση η Ζάουμπερ»

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 21:33
UPD:21:41
EPA/SRDJAN SUKI

O Γερμανός οδηγός της Ζάουμπερ, Νίκο Χούλκενμπεργκ.

A- A A+

Η Ζάουμπερ, μία από τις μικρότερες ομάδες της Φόρμουλα Ένα, η οποία δεν έχει βασικό χορηγό στο όνομά της, εργάζεται για να βρει μια λύση στα οικονομικά προβλήματά της, όπως δήλωσε σήμερα ο Γερμανός οδηγός της, Νίκο Χούλκενμπεργκ.

Ενδεικτικό των προβλημάτων της Ζάουμπερ είναι αυτό της προηγούμενης εβδομάδας, όταν η ΜακΛάρεν ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής σχεδιαστής της ελβετικής ομάδας, Ματ Μόρις, αποχωρεί για να αναλάβει διευθυντής μηχανικής στη βρετανική ομάδα.

«Νομίζω ότι είναι μία δύσκολη κατάσταση» δήλωσε ο Χούλκενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του γερμανικού γκραν πρι, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

«Αυτή (σ.σ. η γενική διευθύντρια της ομάδας, Μονίσα Κάλτενμπορν) και η διοικητική ομάδα προσπαθούν να βρουν μια λύση. Εκείνη με διαβεβαίωσε ότι εργάζεται γι' αυτό το σκοπό και δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορώ να πω» συμπλήρωσε ο Γερμανός οδηγός, ο οποίος αρνήθηκε να διαψεύσει τις φήμες ότι η ομάδα δεν έχει ικανοποιήσει πλήρως τις οικονομικές υποχρεώσεις προς το πρόσωπό του.

Η Ζάουμπερ πορεύεται ως ανεξάρτητη ομάδα στη Φόρμουλα Ένα μετά την αποχώρηση της BMW, στο τέλος του 2009. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Πέτερ Ζάουμπερ, έχει αποχωρήσει σταδιακά από την καθημερινή διοίκηση, αφήνοντας επικεφαλής την Κάλτενμπορν, που είναι η μοναδική γυναίκα γενική διευθύντρια στο πρωτάθλημα.

Η Ζάουμπερ δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ νίκη ως ανεξάρτητη ομάδα στη Φόρμουλα Ένα, στην οποία άρχισε να «τρέχει» το 1993, με την BMW Ζάουμπερ να βλέπει πρώτη την καρό σημαία μία φορά, στο γκραν πρι του Καναδά του 2008 με τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις