Formula 1: Εντός των χρονικών ορίων η νέα Sauber

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 23:51
UPD:11/12/2012 01:10

A- A A+

Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της Ελβετικής ομάδας, Πέτερ Ζάουμπερ.

Η προετοιμασία της διαδόχου της C31, βρίσκεται εντός τους προγράμματος που έχει θεσπιστεί στους τομείς τις απόδοσης, της σχεδίασης και της παραγωγής. Ο Πέτερ Ζάουμπερ σημείωσε ότι τα αποκαλυπτήρια της C32 θα γίνουν την πρώτη ημέρα των χειμερινών στην Ισπανική πίστα, δηλαδή στις 5 Φεβρουαρίου. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα για μία δυνατή εκκίνηση στο επερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για την C32. Λόγω των ελάχιστων αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς, βασιστήκαμε πάνω στην C31. Στην παρούσα στιγμή, σε ό,τι αφορά στην απόδοση και την κατασκευή, η C32, βρίσκεται εντός προγράμματος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα ξεκινήσουμε τις δοκιμές στην Χερέθ στις 5 Φεβρουαρίου και θα έχουμε ένα γρήγορο μονοθέσιο στην πίστα».

Η Sauber φέτος τα πήγε αρκετά καλά καθώς τερμάτισε στην υψηλότερη θέση (έκτη) και συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (126) από τότε που αποχώρισε η BMW από το άθλημα. Παράλληλα, ανέβηκε στο βάθρο των νικητών τέσσερις φορές εφέτος, εκ των οποίων οι τρεις ανήκουν στον Σέρζιο Πέρεθ και η μία στον Καμούι Κομπαγιάσι.

Παρά την επιτυχία όμως του οδηγικού της διδύμου, η Ελβετική ομάδα ανέλαβε φέτος το ρίσκο επιλογής δύο νέων προσώπων στο κόκπιτ των μονοθεσίων της, και ίσως να είναι η μοναδική ομάδα που το επιχειρεί αυτό. Ο ένας είναι ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, προερχόμενος από την Sauber και ο έτερος, ο Εστεμπάν Γκουτιέρεζ που πήρε προαγωγή και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Formula 1.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις