Έντονη αντίδραση Τσοχοτζόπουλου κατά την ανάγνωση χειρόγραφων σημειώσεών του

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων
Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 19:22
UPD:22:14
FOSPHOTOS /PANAYIOTIS TZAMAROS
A- A A+

Την έντονη αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε η ανάγνωση χειρόγραφων σημειώσεών του, στη δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργηματών. 

Ο βασικός κατηγορούμενος «συγκρούστηκε» έντονα με την Έδρα αλλά και με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής με αφορμή την ανάγνωση των σημειώσεών του, ενώ κατήγγειλε για ακόμη μία φορά «συναλλαγές με συγκατηγορουμένους του» για να οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αντέδρασε εντονότατα όταν αναγνώστηκε σημείωμα στο οποίο περιλαμβάνονταν το όνομα «Μιλτιάδης».

Ο διάλογος του κατηγορουμένου με παράγοντες της δίκης έχει ως εξής:

Πολιτική Αγωγή: Είναι σημαντικό αυτό γιατί αναφέρεται στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ποιος υπουργός; Μιλτιάδης λέει… Ποιος το λέει… Εσύ λες υπουργός… Με δική σας ευθύνη, κύριε πρόεδρε, βλέπετε τι γίνεται…

Πρόεδρος: Αν αναγνωρίζετε ότι είναι δική σας η γραφή… Είναι δικά σας;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Είναι σκέψεις. Έχω γράψει εγώ, έχει γράψει άλλος…

Πολ. Αγωγή: Αναφέρονται πρόσωπα που είναι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένοι δικαστικοί λειτουργοί.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Και λοιπόν;

Πρόεδρος: Θα διαβάσουμε αυτά που πρέπει στο δικαστήριο.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Τα διαβάζετε όλα, όμως, κύριε πρόεδρε.

Πολιτική Αγωγή: Αναφέρονται συγκεκριμένα πρόσωπα.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Ποιος το λέει, κυρία μου; Το τυχαίο χαρτί του δρόμου;

Πρόεδρος: Μη διακόπτετε, κύριε Τσοχατζόπουλε.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Προσπαθούν να κάνουν και εικασίες…

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν αναγνώστηκε χειρόγραφη σημείωση σύμφωνα με την οποία ο Ακης Τσοχατζόπουλος φέρεται να  ζητεί βοήθεια για να μπλοκαριστούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.

«Αυτές είναι προτάσεις συνεργατών που γίνονται σε ένα γραφείο. Είναι παράνομο αυτό…  Δεν μπορούμε να μπούμε σε συζήτηση, να μπούμε στα χαρτιά . Εσείς φαντάζεστε κάτι και θέλετε να το αποδείξω…», είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος προσθέτοντας πως «δεν υπάρχουν κατηγορίες. Είναι ψεύτικες…»

«Δεν υπάρχει δωροδοκία, δεν υπάρχουν κατηγορίες, δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση», τόνισε οργισμένος ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Εισαγγελέας: Ποιοί συνεργάτες σας απειλούνται από τη δικαιοσύνη και τους καλείτε σε  συνεννόηση και αλληλεγγύη;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Είναι σημειώματα εργασίας … Ενότητα γράφει ,είναι απειλή; Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η ενότητα ή η αλληλεγγύη είναι απειλή.

Εισαγγελέας: Τι δουλειά έχουν στο γραφείο σας οι διώξεις για τον Γεωργουλάκη;

Άκης Τσοχατζόπουλος: Είμαστε καλά; Μπορούν στο γραφείο μου να βρεθούν από το 2004 και μετά εφόσον έχω φάκελο για το ακίνητο και πρέπει να βρεθεί ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό.

Εισαγγελέας:  Παρατηρώ αγωνιώδη προσπάθεια του πρώτου κατηγορούμενου (Τσοχατζόπουλου) για μπλοκάρισμα λογαριασμών στο εξωτερικό. Γιατί; Προφανέστατα είχαν μιανθεί… Παρακολουθούμε ότι γίνονται συνεχή αιτήματα προς τον Σμπώκο ,με παρακλήσεις και απειλές για επιστροφή  χρημάτων  που όπως λέει του είχε δώσει να διακινήσει για λογαριασμό του. Εγώ παρατηρώ  ότι τα είχε δώσει για λεύκανση στον κ. Σμπώκο.

Με αφορμή την ανάγνωση σημειώματος στο οποίο αναγράφεται «δεν φαίνεται  ευθεία ανάμειξη της εταιρείας BLUEBELL και τον ΤΟR», ο κατηγορούμενος πρώην Υπουργός επισημαίνει πως δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση των υποβρυχίων και πως δεν γνωρίζει γιατί σημειώθηκε.

«Είναι κάποια σημειώματα που βρέθηκαν στο γραφείο μου. Ερχονταν σημειώματα από διάφορες πηγές. Μα είναι δυνατόν;  Τι μου λέτε; Το 2004, επειδή δεν τα ξέρετε,  ταλαιπωρηθήκαμε με την υπόθεση των ΤΟΡ για δύο χρόνια. Υπήρξαν παράλληλα κουβέντες,  συζητήσεις και δημοσιεύματα για δήθεν μίζες που δεν είχαν καμία σχέση με μ’ εμάς. Καλοθελητές έστησαν το σενάριο. Μπλέχτηκε από τον Τύπο η BLUEBELL. Μιλούσαμε για διακινήσεις χρημάτων μέσω εταιρειών και όχι σε πρόσωπα… Ο άνθρωπος που το έγραψε λέει ότι δεν βρήκε σχέση …»

Εντάσεις είχαν δημιουργηθεί και νωρίτερα, όταν ο πρώην υπουργός ζήτησε για άλλη μια φορά από το δικαστήριο να μη διαβαστούν τα προσωπικά ημερολόγιά του, επικαλούμενος την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η στάση του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου, που του απάντησε πως η ανάγνωση των εγγράφων δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Αρχής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή