Αντιδράσεις Τσοχατζόπουλου για τα ΤOR-M1

Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013 15:08
UPD:17:05
Eurokinissi/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
A- A A+

Δικονομικό άλμα χαρακτηρίζει την ενσωμάτωση της υπόθεσης των TOR-Μ1 στη δικογραφία, ο συνήγορος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Λεωνίδας Κοτσαλής, ο οποίος τόνισε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος- πρώην υπουργός δεν πληροφορήθηκε ποτέ πώς τα στοιχεία για τους TOR-M1 βρέθηκαν στη δικογραφία.

Όπως υποστήριξε, είχαν ζητήσει τα σχετικά έγγραφα για να απολογηθούν, τα οποία ουδέποτε τους δόθηκαν.

Την άγνοιά του επισήμανε στο δικαστήριο και ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μάλιστα ρώτησε ευθέως τον πρόεδρο μήπως εκείνος γνωρίζει πώς συμπεριλήφθηκε τελικά η υπόθεση των TOR-M1 στο κατηγορητήριο, για να λάβει την απάντηση πως ο ανακριτής τον είχε καλέσει με αυτό το κατηγορητήριο για να απολογηθεί.

«Προσπαθώ να σας βοηθήσω να βρείτε την αλήθεια. Δεν μπορούμε να παίζουμε εδώ μέσα. Θέλουν να χρησιμοποιήσουν την υπόθεση των TOR-M1 σε βάρος μου. Αυτό το θέμα έχει καταρριφθεί ενώπιον της Βουλής», είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος κάνοντας λόγο για εγκληματικό σχέδιο εναντίον του.

Τον λόγο πήρε ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος επισήμανε στον πρώην υπουργό, πως στο πόρισμά τους οι δύο εισαγγελείς που διενεργούσαν την προκαταρκτική εξέταση αναφέρουν την υπόθεση των TOR-M1.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ακης Τσοχατζόπουλος επιχείρησε να διακόψει τον Εισαγγελέα, προκαλώντας την αντίδραση του εισαγγελικού λειτουργού.

 «Καθίστε κάτω κύριε κατηγορούμενε, δεν είναι εδώ  καφενείο, ηρεμήστε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο έτερος συνήγορος του Ακη Τσοχατζόπουλο, Γιάννης Παγορόπουλος, αναφερόμενος στο πόρισμα που είχε συντάξει η Νέα Δημοκρατία, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης των εξοπλιστικών από τη Βουλή, υποστήριξε πως ήταν αποτέλεσμα βαθύτατης πολιτικής διεργασίας.

«Η Ν.Δ. το 2004 πολιτεύτηκε με αυτό. Το συγκεκριμένο πόρισμα είχε ένα και μόνο λόγο. Να δικαιολογήσει την στάση της Ν.Δ. τότε, αλλά και την κάθοδό της στις εκλογές. Ήταν μια πολιτική αστοχία, ωστόσο. Ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, υπουργός Αμυνας της Ν.Δ. πήγε στη Μόσχα ένα χρόνο μετά και τους άδειασε σχετικά με τα όσα έλεγαν για τα TOR-M1», τόνισε  κ. Παγορόπουλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή