Ερευνα: Ο βελονισμός ανακουφίζει από τον πόνο

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 17:05
UPD:18:15
SHUTTERSTOCK

Το hegu είναι ένα από τα 300 σημεία που χρησιμοποιούνται στον βελονισμό εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

A- A A+

Τις ευεργετικές επιδράσεις του βελονισμού σε ό,τι αφορά την ανακούφιση από τον πόνο επιβεβαίωσε νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Βαλτιμόρης, η οποία έδειξε ότι η άσκηση πίεσης σε ένα συγκεκριμένο σημείο του χεριού αμβλύνει τον πόνο και κυρίως τον πονοκέφαλο και τον πονόδοντο!

Όπως αναφέρει πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με την κινεζική ιατρική το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στο σαρκώδες σημείο που υπάρχει ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη, στο πάνω μέρος του χεριού. Ονομάζεται hegu και είναι ένα από τα 300 σημεία που χρησιμοποιούνται στον βελονισμό εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το hegu δεν έχει μελετηθεί αρκετά από την κλασική επιστήμη, ωστόσο οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι ο βελονισμός αυξάνει τη ροή του αίματος στο πρόσωπο, γεγονός που μειώνει τον πόνο.

Όπως είπε στη Wall Street Journal ο John C. Reed, διευθυντής του τμήματος υπηρεσιών για τους νοσηλευόμενους στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Βαλτιμόρης, η ανακούφιση του πόνου προφανώς γίνεται μέσω των ενδορφινών, οι οποίες αποτελούν φυσικό παυσίπονο.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, πρέπει να ασκηθεί πίεση διάρκειας ενός ή δύο λεπτών στο συγκεκριμένο σημείο του ενός ή του άλλου χεριού, ενώ η μείωση του πόνου γίνεται αισθητή έπειτα από διάστημα 20 – 40 λεπτών. Για να βεβαιωθεί κανείς ότι πιέζει το σωστό σημείο, θα πρέπει να αισθανθεί πόνο μεγαλύτερο από τον πόνο της πίεσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή