Αίγυπτος: Εκπνέει στις 17.30 το τελεσίγραφο του στρατού

Σε θέσεις μάχης Μόρσι και στρατιωτικοί
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 11:41
UPD:16:53
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

Ο στρατός εμμένει στις απαιτήσεις του και προειδοποιεί τον Μόρσι.

A- A A+

Εκπνέει την Τετάρτη στις 17.30 το τελεσίγραφο του στρατού προς τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί τη νομιμότητα της εκλεγμένης κυβέρνησής του με τη ζωή του.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Την ίδια ώρα ο στρατός εμμένει στις απαιτήσεις του και προειδοποιεί τον Μόρσι. «Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα θυσιάσουμε ακόμα και το αίμα μας για την Αίγυπτο και τους πολίτες της, για την υπεράσπισή τους ενάντια σε κάθε τρομοκράτη, ριζοσπάστη ή ανόητου», αναφέρει το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων (SCAF) σε ανάρτησή του στο Facebook με τίτλο «Οι τελευταίες ώρες», όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας προειδοποίησε σήμερα ότι ο αιγυπτιακός λαός δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην «ανταρσία του στρατού» και πρόσθεσε ότι η ελευθερία έχει μεγαλύτερη αξία από τη ζωή.

Ο Εσαμ ελ-Ερίαν, δεύτερος στην ιεραρχία του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δήλωσε ότι όποιος ποντάρει στο ότι ο λαός θα παραμείνει απαθής μπροστά στην ανταρσία του στρατού, θα χάσει το στοίχημα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Κλείνουν νωρίτερα οι τράπεζες

Εν τω μεταξύ, η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου κάλεσε όλες τις τράπεζες της χώρας να κλείσουν νωρίς όλα τα υποκαταστήματά τους, πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου του στρατού, ενώ αποφάσισε την επίσπευση της διεξαγωγής προγραμματισμένης δημοπρασίας ξένου συναλλάγματος, σύμφωνα με τραπεζική πηγή.

Οι τράπεζες θα κλείσουν τα υποκαταστήματά τους στις 14.00 αντί των 17.00, ενώ η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 10.30 αντί για 11.00, και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 11.30 αντί για 12.00.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή