Αίγυπτος: Δεν επιθυμεί να διαδραματίσει πολιτικό ρόλο ο Στρατός

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 00:03
UPD:00:16
EPA/ALI ALI

Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις ότι επιθυμούν να διαδραματίσουν οι ίδιες έναν πολιτικό ρόλο, οι ένοπλες δυνάμεις διευκρίνιζαν πως η αντίδρασή τους αποτελούσε άμεση ανταπόκριση στον «παλμό στους δρόμους της Αιγύπτου».

A- A A+

Ανακοίνωση με την οποία τονίζουν ότι μοναδικός τους στόχος είναι να ωθήσουν τους πολιτικούς να φθάσουν σε συνεννόηση, εξέδωσαν οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις, αρνούμενες ότι το τελεσίγραφο που απηύθυναν τη Δευτέρα υπαινισσόταν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις ότι επιθυμούν να διαδραματίσουν οι ίδιες έναν πολιτικό ρόλο, οι ένοπλες δυνάμεις διευκρίνιζαν πως η αντίδρασή τους με την έκδοση τελεσίγραφου προς τους πολιτικούς ηγέτες για να ομονοήσουν, αποτελούσε άμεση ανταπόκριση στον «παλμό στους δρόμους της Αιγύπτου».

Αλλά και η κύρια παράταξη της αιγυπτιακής αντιπολίτευσης, το Μέτωπο Εθνικής Σωτηρίας, που περιλαμβάνει στην ηγεσία του και τον νομπελίστα Ειρήνης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ανακοίνωσε πως το τελεσίγραφο των στρατιωτικών, δεν απηχεί τη βούλησή τους να αναλάβουν την εξουσία, αλλά αποδεικνύουν πως οι ένοπλες δυνάμεις σέβονται «τις αρχές της δημοκρατίας και τη βούληση του έθνους ως πηγή εξουσίας».

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Τη Δευτέρα ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων της Αιγύπτου διεμήνυσε στους πολιτικούς ότι έχουν στη διάθεσή τους 48 ώρες για να επιλύσουν την πολιτική κρίση, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση ο στρατός θα προσφέρει τον δικό του «οδικό χάρτη για το μέλλον» της χώρας.

Χαιρετίζοντας την ανακοίνωση του στρατού, χιλιάδες διαδηλωτές ζητωκραύγασαν και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Αιγύπτου, όταν τουλάχιστον πέντε ελικόπτερα του στρατού πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από το Κάιρο, ανεμίζοντας τη σημαία της Αιγύπτου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή