Ν.Δ.: Στήριξη Νεολαίας ΣΥΝ σε κατηγορούμενο για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 15:17
UPD:19:30
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
A- A A+

Τη στήριξη που  -όπως καταγγέλλει- παρέχει η νεολαία του Συνασπισμού σε κατηγορούμενο για συμμετοχή στην οργάνωση των «Πυρήνων της Φωτιάς», στηλίτευσε η Νέα Δημοκρατία.  

«Την επόμενη φορά που ο κ. Τσίπρας θελήσει να “διαμαρτυρηθεί”, επειδή ο ελληνικός λαός τον έχει εντάξει στο ένα από τα δύο άκρα, ας διαβάσει την ανακοίνωση της νεολαίας του, η οποία υπερασπίζεται με σθένος τον “αγώνα” του συντρόφου της, κατά δήλωσή του, “αντιεξουσιαστή” και κατηγορούμενου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς”», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Λ. Συγγρού που καταλήγει:

«Θα περιμέναμε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τουλάχιστον, να σέβεται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Μόνο μία λέξη τους αρμόζει: Ντροπή!». 

Σε ανακοίνωσή του από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για παράνομη προσωρινή κράτηση του Κ. Σακκά.

«O Kωνσταντίνος Σακκάς συνελήφθη και προφυλακίστηκε στις 4.12.2010. Το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε χωρίς η δίκη του να έχει ξεκινήσει.  Δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή υπόθεση και την 5.4.2012 προφυλακίστηκε εκ νέου.  Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισής του, σύμφωνα με το άρθρο 288 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (12 μήνες) συμπληρώθηκε, ενώ η πρώτη του δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) μόλις ξεκίνησε. Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με το υπʼ αριθ. 978/2013 βούλευμά του, αποφάσισε την παράνομη (σύμφωνα με το άρθρο 288 ΚΠΔ) και αντισυνταγματική (σύμφωνα με το αρ. 6, παρ. 4) παράταση της προφυλάκισής του για έξι ακόμα μήνες, πέραν δηλαδή του ρητώς προβλεπόμενου στην ως άνω διάταξη 12μήνου, οπότε κινδυνεύει να μείνει τρία χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί», επεσήμανε.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο Κ. Σακκάς είναι απεργός πείνας και νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, καθώς «η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται δραματικά».

«Η  παράνομη προσωρινή κράτησή του Κ. Σακκά είναι άλλη μια περίπτωση δικαστικής αυθαιρεσίας που τη ζοφερή αυτή περίοδο απολαμβάνει όχι μόνο της ανοχής, αλλά και της εγκρίσεως της παρά τo Σύνταγμα εφαρμοσμένης πολιτικής της κυβέρνησης», πρόσθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξει:

«Αυτή είναι η ουσία του ζητήματος, την οποία δεν μπορεί να κατανοήσει η ακροδεξιά του κ. Σαμαρά».

«Ας αφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα μαθήματα Δημοκρατίας και τις υποδείξεις στη Δικαιοσύνη για προστασία κατηγορουμένων για τρομοκρατία. Ας σεβαστεί, έστω και για μία φορά, τους θεσμούς και ας πάψει να υπερασπίζεται κάθε λογής κατηγορούμενο για αναρχία και τρομοκρατία», αντέτεινε η Λ. Συγγρού με νεότερη ανακοίνωσή της.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή