Βουλή: Επίθεση Γ. Στουρνάρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 13:52
UPD:14:15
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

«Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι κόμμα κατά του μνημονίου; τι προτείνει στη θέση του; Είναι πιστευτό το επιχείρημα ότι θα είμαστε στο ευρώ και δεν θα έχουμε μνημόνιο; Οι άλλες χώρες που υπέγραψαν δεν ξέρουν τι τους γίνεται;» διερωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών.

A- A A+

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, απαντώντας στον ισχυρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι το μνημόνιο οδηγεί στην καταστροφή της χώρας.

«Δεν βλέπω καμία καταστροφή της χώρας», είπε ο υπουργός Οικονομικών, «έχουμε θετικές ενδείξεις, υπάρχει ελπίδα, υπάρχουν υπεύθυνες δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ, ανεξάρτητοι βουλευτές» και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ:

«Τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι κόμμα κατά του μνημονίου; τι προτείνει στη θέση του; Είναι πιστευτό το επιχείρημα ότι θα είμαστε στο ευρώ και δεν θα έχουμε μνημόνιο; Οι άλλες χώρες που υπέγραψαν δεν ξέρουν τι τους γίνεται;» διερωτήθηκε.

Με αφορμή μάλιστα άρθρο των Γ. Βαρουφάκη και Τζ. Γκαλμπρέιθ στους New York Times, o κ. Στουρνάρας είπε πως «υποστηρίζουν ότι  ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμνημονιακό φιλοαμερικάνικο κόμμα». «Δεν ξέρουν τι λένε οι δύο φίλτατοι οικονομολόγοι και φίλοι, αλλά και εσείς δεν ξέρετε τι θέλετε.

Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι λαϊκισμό», σχολίασε και ζήτησε «πολιτική σταθερότητα» γιατί «οι πρόωρες εκλογές θα έθεταν σε κίνδυνο κάθε προσπάθεια να φύγει η χώρα από την ύφεση».

«Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί την πιο σοβαρή παράμετρο για την προσέλκυση επενδύσεων και για την ευόδωση του μεταρρυθμιστικού μας έργου» επεσήμανε και απηύθυνε κάλεσμα συναίνεσης με στόχο να επιτύχει η χώρα: 

«Η χώρα μας έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί και θα ανταποκριθεί, τόσο στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, όσο και στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων. Για την ευόδωση των προσπαθειών θα απαιτηθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση που αφορά, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στη Βουλή».

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αφού κατέστρεψαν τη χώρα, αποφάσισαν μαζί, χωρίς περιττούς εταίρους ή κομπάρσους να της δώσουν την χαριστική βολή», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση ανισόρροπων ισορροπιών που θα λεηλατήσει τη χώρα».

Ο κ. Λαφαζάνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με μία τροπολογία στο νόμο για την ΕΛΤΕ «δίνετε εγγυήσεις πάνω από 90 δισ. ευρώ στις τράπεζες, δηλαδή το μισό του ΑΕΠ». «Θα πληρώσουν ποτέ οι τράπεζες αυτό το χρέος ή μήπως αυτό είναι το κρυφό ανομολόγητο χρέος;», ρώτησε και εκτίμησε ότι «φορτώνεται ένα απίστευτο χρέος στις πλάτες του λαού».
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή