Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 21:36
UPD:23:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι εκπρόσωποι της τρόικας Κλάουζ Μαζούχ (αριστερά) και Ματίας Μορς (δεξιά) εξέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οι εκπρόσωποι της τρόικας βρίσκονται στην Αθήνα για τακτική επιθεώρηση της ελληνικής οικονομίας.

A- A A+

Λίγο πριν τις 21.20 ολοκληρώθηκε η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον Πρωθυπουργό.

Η δήλωση του ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα

Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι κατά τη συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα στο τραπέζι, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, δεν έγινε συζήτηση για την ΕΡΤ. Βρισκόμαστε, είπε, σε διαρκή συζήτηση και προχωρούμε κανονικά.

«Όλα τα θέματα ανοίγουν εδώ και δυο βδομάδες. Υπήρξε σημαντική πρόοδος. Βέβαια δεν έχουμε τελειώσει, γιατί έχουμε Eurogroup και θα πάω και εγώ και η τρόικα και θα επιστρέψουν», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας και απαντώντας σε σχετική ερώτηση αρνήθηκε ότι υπήρξε αίτημα για συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Ερωτηθείς τέλος, αν υπάρχει σχέδιο για την ΕΡΤ να επαναπροσληφθούν και οι δυο χιλιάδες εργαζόμενοι, ο υπουργός αρκέστηκε να πει ότι αυτά «θα τα πούμε αύριο».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ΑΜΠΕ, θα υπάρξει ένα διάλλειμα περίπου μιας εβδομάδας στις συζητήσεις, με τους εκπροσώπους των δανειστών να επανέρχονται από βδομάδα ή στις αρχές Ιουλίου.

«Μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών και νέος καναλάρχης κ. Στουρνάρας, αντί να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τα νέα σκληρά μέτρα που πρόκειται να επιβάλει, αποφάσισε να προβάλει την ταινία "Ο Εξολοθρευτής της ΕΡΤ"», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπροσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή