ΕΡΤ: Στοχοποίηση των εργαζομένων κατήγγειλε ο Δ. Κουτσούμπας

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 22:17
UPD:22:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η κυβέρνηση επιχειρεί να στοχοποιήσει τους εργαζομένους στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατήγγειλε σε ομιλία του στην Ελευσίνα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. Μη σας ξεγελούν οι ελιγμοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν διαφωνούν με τις απολύσεις αλλά με τον τρόπο που θα γίνουν οι απολύσεις, επεσήμανε αναφερόμενος στην επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις ΔΕΚΟ και την ΕΡΤ.

Δεν είναι μικρό πράγμα λίγο πριν το μεσημέρι να δημοσιεύεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αναγγέλλει κλείσιμο δημοσίων επιχειρήσεων, στις πέντε το απόγευμα να ανακοινώνεται το λουκέτο της ΕΡΤ, παρατήρησε χαρακτηριστικά. Άλλο όμως αυτό, σημείωσε, κι άλλο «να παριστάνουν ορισμένοι ότι δεν ξέρουν, ότι δεν καταλαβαίνουν σε τι σύστημα βρίσκονται και να μιλάνε γενικά για αντιδημοκρατική εκτροπή, υπερασπιζόμενοι την αστική δημοκρατία, τους νόμους της, τα συμφέροντά της, την ίδια την καπιταλιστική ιδιοκτησία που το Σύνταγμα και οι νόμοι υπερασπίζονται». 

«Η συγκυβέρνηση ξεκίνησε την απόπειρα από την ΕΡΤ. Προσπαθεί να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους βάζοντάς τους όλους σε ένα τσουβάλι: χαμηλόμισθούς δημοσιογράφους, κακοπληρωμένους τεχνικούς και άλλο προσωπικό που κάνει το καθημερινό χαμαλίκι της δουλειάς από τη μια και καλοπληρωμένους- χρυσοπληρωμένους αστέρες και τα κάθε είδους λαμόγια που η πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων εξέθρεψαν σε όλο το δημόσιο τομέα, φορτώνοντας τους όλα τα κακά της μοίρας της κρατικής τηλεόρασης», κατήγγειλε ο κ. Κουτσούμπας.

YOUTUBE/902PORTAL

Με τον τρόπο αυτό, πρόσθεσε, «βγάζουν λάδι» διαχρονικά τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες κυβερνήσεις συνεργασίας και τα κόμματα, «όπως αυτό της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ που συνέβαλαν σημαντικά στην ύπαρξη αυτού του πελατειακού άρρωστου δημόσιου, του καπιταλιστικού δημόσιου τομέα, χωρίς να έχουν βγάλει ούτε και σήμερα ακόμα ουσιαστικά συμπεράσματα».

Οπως υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι αυτές που διόριζαν όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς εργαζόμενους, «άλλους με συμβάσεις έργου, άλλους με μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών, για να μπορούν να τους κρατούν διαιρεμένους σε μόνιμους και αορίστου, σε αορίστου και συμβασιούχους, σε 8μηνες και 12 μήνες συμβάσεις, σε συμβασιούχους και εξωτερικούς συνεργάτες». 

«Αυτό το εργασιακό καθεστώς στο δημόσιο τομέα όχι μόνο το ανέχτηκαν, το δικαιολόγησαν και το ενίσχυσαν και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε, «αλλά και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που εκτός των άλλων αρνούνταν να συμπεριλάβουν στα σωματεία τους συμβασιούχους υπαλλήλους».

«Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι αυτές που τα προηγούμενα χρόνια στη λογική της ανταγωνιστικής ΕΡΤ διόριζαν διοικήσεις, τοποθετούσαν διευθυντές, αξιοποιούσαν τη δημόσια  Ραδιοτηλεόραση για την κυβερνητική προπαγάνδα και την προβολή του κυβερνητικού έργου», σημείωσε στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Κουτσούμπας και «δεν θα μπορούσε να ‘ταν αλλιώς αφού η ΕΡΤ, ήταν, είναι και θα είναι, όσο η εξουσία είναι στα χέρια των μονοπωλίων, αναπόσπαστο κομμάτι του κράτους τους».

Αλλά η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, συμπλήρωσε, κινητοποίησε άμεσα εκτός από τους ίδιους τους εργαζόμενους της, πλήθος εργατόκοσμου που θέλησαν να καταδικάσουν την επιλογή της κυβέρνησης, αλλά και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή