G8: «Όχι» στην καταβολή λύτρων σε περιπτώσεις απαγωγών

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 13:24
UPD:13:43
REUTERS/SUZANNE PLUNKETT

Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) από αριστερά: Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός του Καναδά Στέφεν Χάρπερ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, στη σύνοδο στη βόρεια Ιρλανδία.

A- A A+

Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) διακήρυξαν σήμερα την άρνησή τους να πληρώνουν λύτρα σε περιπτώσεις απαγωγών από «τρομοκράτες», ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με βρετανικές πηγές, η «βιομηχανία» των απαγωγών απέφερε περίπου 70 εκατ. δολάρια στο σύνολο του δικτύου Αλ Κάιντα στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών.

YOUTUBE/NUMBER10GOV

Η Βρετανία επέμενε να δεσμευθούν οι εταίροι της στη G8 στο θέμα αυτό. Η Γαλλία, η οποία έχει τουλάχιστον επτά πολίτες της ομήρους στην Αφρική, τάχθηκε επισήμως με το βρετανικό δόγμα μετά την εκλογή του προέδρου Φρανσουά Ολάντ, το Μάιο του 2012.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή