Εκδικάστηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ομοσπονδίας

Περί τα τέλη Ιουνίου αναμένεται η απόφαση του Ειρηνοδικείου
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 15:12
UPD:15:16
ΑΠΕ ΜΠΕ/STR
A- A A+

Εκδικάστηκε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει κατά της διοίκησης της ΕΠΟ οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου και Κιλκίς, ζητώντας να κηρυχθεί έκπτωτο το νυν σχήμα και να οριστεί προσωρινή διοίκηση για να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε αρχαιρεσίες.

Αξιοσημείωτη ήταν η απουσία των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ατρόμητου, αν και είχαν κληθεί από την ΕΠΟ για να την υποστηρίξουν, σε αντίθεση με τους Ολυμπιακό, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα Τρίπολης, που παρενέβησαν υπέρ της Ομοσπονδίας. 

Ο μάρτυρας των δύο Ενώσεων και πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ο οποίος προτείνεται για την προσωρινή διοίκηση, υπογράμμισε ότι το καταστατικό προβλέπει απαγόρευση πρόσληψης υπαλλήλου μέχρι 4ου βαθμού συγγένειας (για την πρόσληψη της ανιψιάς του προέδρου, Γιώργου Σαρρή), ενώ ισχυρίστηκε ότι η συγχώνευση της Γ΄ με τη Δ’ Εθνική ήταν παράνομη.

Επίσης, κατά την άποψή του, το μνημόνιο ανάμεσα στη λίγκα, τους ποδοσφαιριστές και την ΕΠΟ δεν έπρεπε να γίνει τη χρονική στιγμή που συντελέστηκε, αφού προς τούτο χρειάστηκε να τροποποιηθεί ο κανονισμός μεσούσης της σεζόν.

Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ υποστήριξε ότι ο Γιώργος Σαρρής εκτελεί σύμβαση με ταξιδιωτικό πρακτορείο (Travel Plan) χωρίς να υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. για ανανέωση της συνεργασίας, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από FIFA και UEFA.

Μάρτυρας υπέρ της διοίκησης ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δυτικής Αττικής και μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Μιχάλης Τζανόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι η νομική υπηρεσία της Ομοσπονδίας συγκατατέθηκε για τη νομιμότητα πρόσληψης της συγγενούς του κ. Σαρρή.

Ο κ. Τζανόπουλος δήλωσε ότι ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Παυσανίας Παπανικολάου, έχει προσκομίσει πτυχίο, τόνισε ότι το μνημόνιο για τους ποδοσφαιριστές έγινα ομόφωνα δεκτό, ενώ για τη σύμβαση με το ταξιδιωτικό πρακτορείο είπε ότι ο κ. Σαρρής είχε εξουσιοδοτηθεί από το Δ.Σ..

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις