Το πλάνο της αναδιάρθρωσης παρουσίασε η ΕΠΟ

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013 18:38
ICON/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Η ΕΠΟ παρουσίασε σήμερα το πλάνο της για το νέο χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως αυτός θα διαμορφωθεί ύστερα από την εφετινή αναδιάρθρωση των κατηγοριών.

Ως γνωστόν, η Δ’ Εθνική θα καταργηθεί και θα δημιουργηθεί μια ενιαία Γ’ Εθνική που θα είναι αμιγώς ερασιτεχνική κατηγορία, με 6 ομίλους των 16 ομάδων, ενώ η Football League θα διοργανώνεται σε δυο ομίλους των 14 ομάδων και η Σούπερ Λίγκα θα αυξήσει τις ομάδες της σε 18 από τη νέα σεζόν.

Το πλάνο παρουσίασαν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Παπακωνσταντίνου και ο πρόεδρος της επιτροπής Δ’ Εθνικής, Μιχάλης Τζανόπουλος.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εστίασε στη χρεία μείωσης των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, υπογραμμίζοντας ότι η νέα Γ’ Εθνική έχει στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού πρωταθλήματος με ταυτόχρονη οργάνωση των σωματείων και βάρος στην ανάπτυξη, σε επίπεδο ποδοσφαιριστών, προπονητών και διαιτητών.

Όσον αφορά στα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι σύλλογοι, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ παρέπεμψε στο σχετικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την εξυγίανση των πρωταθλημάτων , ενώ αναφορικά με τα γεωγραφικά κριτήρια σύστασης των ομίλων της Ερασιτεχνικής κατηγορίας, έγινε σαφές πως δεν είναι οριστικός ο αριθμός των 16 σε κάθε όμιλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις