Η ΕΠΟ ενέκρινε την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών

Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 15:58
EUROKINISSI/REPORTER IMAGES
A- A A+

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ ενέκρινε την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο και για την προσεχή τριετία.

Το πλάνο που εκπονήθηκε περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές στα πρωταθλήματα, καθώς τη Β΄ Εθνική (Football League) θα  συνθέτουν δύο όμιλοι των 14 ομάδων έκαστος. Η Γ’ και Δ’ Εθνική θα συγχωνευτούν σε μία νέα κατηγορία, που θα ονομάζεται Γ’ Εθνική Ερασιτεχνική, αρχικά θα περιλαμβάνει έξι ομίλους των 16 ομάδων ο καθένας αλλά θα μειωθεί σταδιακά κατά δύο ομίλους.

Αναδιάρθρωση, ως γνωστόν, θα γίνει και στη Σούπερ Λίγκα με αύξηση των ομάδων από 16 σε 18, αφού στο τέλος της εφετινής περιόδου θα υποβιβαστούν δύο και θα προβιβαστούν τέσσερις σύλλογοι.

Ακόμη, η Ομοσπονδία επικύρωσε τη συμφωνία της Σούπερ Λίγκας με τον ΠΣΑΠ για τα χρέη των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εταιρείες και οι παίκτες να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Στο θέμα του ομοσπονδιακού τεχνικού θα γίνει προσπάθεια να επεκταθεί το συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος (λήγει το 2014), ως εκ τούτου λοιπόν ο πρόεδρος, Γιώργος Σαρρής, έλαβε εξουσιοδότηση να ξεκινήσει συζητήσεις με τον Πορτογάλο εκλέκτορα.

Ένα ζήτημα, που όμως εκτιμάται ότι θα λυθεί εύκολα, αφορά στο πριμ πρόκρισης για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Η διαφορά ΕΠΟ και διεθνών είναι στο 10%, δηλαδή μικρή, οπότε δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις