Άκης Τσοχατζόπουλος: Κατάπτυστο το κατηγορητήριο

Δήλωση στο δικαστήριο
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 15:01
UPD:15:06
EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

«Πρόκειται για μία πολιτική δίωξη που κυνηγά εμένα και την οικογένειά μου από το 2010», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

A- A A+

Με την κατάθεση της πρώην συζύγου του Νίκου Ζήγρα έκλεισε ο κύκλος των μαρτύρων κατηγορίας. Λίγο πριν την ανάγνωση εγγράφων, ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ζήτησε τον λόγο από τους δικαστές για να επαναλάβει πως το κατηγορητήριο είναι κατάπτυστο, αλλά και για να στηρίξει το αίτημα αποφυλάκισης της συζύγου του.

«Τελειώσαμε με τους μάρτυρες και προχωρούμε στο επόμενο στάδιο. Έκανα μια δήλωση πριν από δέκα ημέρες και βλέποντας τα αποτελέσματα στην κοινωνία σε σχέση και με τους μάρτυρες, επιμένω ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε να χάνουμε πολύτιμο χρόνο αγνοώντας τον πυρήνα και την ουσία αυτής της υπόθεσης... Μετά από τόσο καιρό που έλειψα μου έκανε τρομακτική εντύπωση πώς μπορεί να ασχολείται το δικαστήριό σας με αλλά θέματα, ενώ αυτό που πρέπει να εξετάσει είναι η απόφαση του δικαστικού συμβούλιου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για ένα εθνικό θέμα.

»Το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος μου είναι κατάπτυστο. Πρόκειται για μία πολιτική δίωξη που κυνηγά εμένα και την οικογένειά μου από το 2010. Η σύζυγός μου παραμένει εδώ και 14 μήνες στη φυλακή άδικα και παράνομα παρά τη δυσμενέστατη κατάσταση της υγείας της. Ο διωγμός συνεχίζεται μέσα στη φυλακή από εισαγγελείς και ανακριτές. Της απαγόρευσαν μέχρι και να δει το παιδί της. Επικαλούμαι ανθρωπιστικούς λόγους. Θέλουμε την υποστήριξη σας».

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου διαβεβαίωσε τον κατηγορούμενο πως «εάν είναι κάποιος να πληρώσει για τα σφάλματά του, θα πληρώσει και οι υπόλοιποι θα πάνε στο καλό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή