Άκης Τσοχατζόπουλος: Αποχωρώ

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013 12:16
UPD:13:13
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η παρουσία μου δεν είναι αναγκαία αν έχω μόνο ρόλο θεατή», δήλωσε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απόρριψη του αιτήματός του για άμεση κλήτευση του Κώστα Σημίτη. «Θα είμαι και πάλι παρών όταν θα ασχοληθούμε με θέματα ουσίας».

A- A A+

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το δικαστήριο -όπως είχε προαναγγείλει χθες- ανακοίνωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος μετά την απόρριψη του αιτήματός του για άμεση κλήτευση του Κώστα Σημίτη.

Η παρουσία μου δεν είναι αναγκαία αν έχω μόνο ρόλο θεατή, δήλωσε ο πρώην υπουργός, θα είμαι και πάλι παρών όταν θα ασχοληθούμε με θέματα ουσίας. «Στο μεσοδιάστημα θα μου επιτρέψετε να απόσχω και μην το θεωρήσετε αυτό ως περιφρόνηση του δικαστηρίου σας, αλλά ως διαμαρτυρία. Δεν έχω άλλον τρόπο», εξήγησε.

Είναι δικαίωμά σας να κρατήσετε όποια στάση θέλετε, τού απάντησε ο πρόεδρος του Εφετείου και υποστήριξε ότι το δικαστήριο δεν απέκλεισε ούτε τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ούτε κανέναν άλλον μάρτυρα. «Αδημονείτε κ. Τσοχατζόπουλε», παρατήρησε χαρακατηριστικά ο κ. Χρήστος Κατσιάνης. 

Μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός μίλησε για μεθοδευμένη συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη Βουλή, για «να κουκουλώσουν την αλήθεια», επικεντρώνοντας στη συνέχεια τα πυρά του στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο όπως είπε, στο τέλος της ζωής του έφτασε σε εκφυλισμό και διάλυση και για να αντιμετωπίσει εσωκομματικά προβλήματα, κατέφυγε σε απαράδεκτες διαδικασίες εξόντωσης εσωκομματικών αντιπάλων.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι θα επανέλθει στην αίθουσα όταν και εφόσον το δικαστήριο καλέσει τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, τους ανθρώπους δηλ. -όπως επανέλαβε για μία ακόμη φορά- που αποφάσισαν τις επίμαχες προμήθειες. 

Νωρίτερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε «ως προώρως υποβληθέν» το αίτημα της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου, κρίνοντας πως σε αυτή τη φάση της διαδικασίας δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση του κ. Σημίτη. Άφησε ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο, αν προκύψει ανάγκη αργότερα, να κληθεί τόσο ο πρωην πρωθυπουργός όσο και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου. 

Στο μεταξύ, ο συγκατηγορούμενος, πρώην στενός συνεργάτης, του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του αίτημα στο δικαστήριο να κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζήγρας έχει υποστηρίξει ενώπιον του ανακριτή ότι ο κύπριος πρώην υπουργός είχε διαδραματίσει κομβικό ρόλο σε μεταφορές παράνομων χρημάτων για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Τέλος, ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, ανακοίνωσε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του πρόκειται να εισαχθεί τη Δευτέρα το πρωί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή