Τον Ακη Τσοχατζόπουλο «δείχνει» ο Νίκος Ζήγρας

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 12:51
UPD:13:42
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Τον Ακη Τσοχατζόπουλο «δείχνει» ο Νίκος Ζήγρας ως εκείνον που έδινε τις εντολές για τη διακίνηση των χρημάτων από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων τονίζοντας πως ήταν αυτός που επέλεγε τα ακίνητα που αγοράζονταν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, υποστήριξε πως του παραδόθηκε μία βαλίτσα με χρήματα από τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, την οποία μετέφερε στο γραφείο του Ακη Τσοχατζόπουλου , χρήματα που όπως είπε προορίζονταν για την αγορά του ακινήτου  της Δεινοκράτους.

Όπως είπε ο Ν. Ζήγρας: «Όταν άνοιξε τη βαλίτσα ο κ. Τσοχατζόπουλος στο γραφείο, είδα ότι είχε 80 εκατ. δραχμές. Εγώ δεν ήξερα ούτε κα που βρισκόταν το ακίνητο. Ούτε η Bluebell ούτε η Torcasso επέλεγαν αυτά τα ακίνητα. Αυτά ήταν υπόδειξη του κ. Τσοχατζόπουλου».

Για κύκλωμα χρημάτων που βλέπαμε ότι χάνονται έκανε λόγο ο μάρτυρας Παναγιώτης Βλάχος, μετά και την ομολογία του Νίκου Ζήγρα για μετρητά.

Την ίδια ώρα, ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος παρεμβαίνοντας,  υποστήριξε πως τα 25 εκατ. δολάρια που δόθηκαν από την ρωσική εταιρεία ANTEY, προμηθεύτρια των TOR M1, προς την Drumilan, που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά, προβλέπονταν στη σύμβαση που είχαν συνάψει μεταξύ τους.

Όπως είπε ο κ. Σμπώκος: «Με βάση τη σύμβαση που υπογράφηκε στις 18-7-2000 μεταξύ της ΑΝΤΕΥ και drumilan offset ορίζεται οτι η πληρωμή της δεύτερης για την υλοποίηση αντισταθμιστικών προγραμμάτων θα είναι το 10% των ποσών που θα εγκρίνονται. Πρόκειται δηλαδή για κανονική πληρωμή για αντισταθμιστικά έργα. Επίσης υποστήριξε πως δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να υπάρξει μίζα το 1997 ή 1998 αφού τότε δεν υπήρχε καμιά απόφαση ή συμφωνία για τα οπλικά σύστηματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή