Formula 1: Ούτε στο Σίλβερστοουν τα νέα ελαστικά

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 08:05
UPD:11:10
PIRELLI
A- A A+

Αναβολή πήραν και πάλι οι νέες γόμες της Pirelli. Οπως ανακοίνωσε η ιταλική εταιρεία δεν αναμένεται τα νέα ελαστικά να χρησιμοποιηθούν στο επόμενο GP του Σίλβερστοουν, όγδοο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Αιτία είναι οι περιορισμένες δοκιμές που έγιναν στο Μόντρεαλ λόγω του άστατου καιρού. Η Pirelli είχε φέρει στην πίστα Ζιλ Βιλνέβ τα νέα της ελαστικά, τα οποία θα δοκίμαζαν οι ομάδες και θα εξέφραζαν την άποψή τους. Κάθε πιλότος είχε στη διάθεσή του δύο σετ ελαστικών που θα χρησιμοποιούσε στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.

Η βροχή όμως που έπεσε στην πίστα, δεν επέτρεψε στις ομάδες να δοκιμάσουν όπως θα ήθελαν τα νέα ελαστικά κι έτσι δεν ήταν σε θέση να βγάλουν σημαντικά συμπεράσματα. Αν κατά γενική ομολογία τα σχόλια ήταν θετικά στον Καναδά, τότε η Pirelli ήλπιζε πως θα έφερνε τα νέα ελαστικά στο βρετανικό GP. Τώρα όμως, έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, είναι αναγκασμένη να δώσει νέα παράταση.

Για να λύσει όμως το πρόβλημα της φθοράς των ελαστικών της και ιδιαίτερα της αποκόλλησης της γόμας, η ιταλική εταιρεία ανακάλυψε νέο τρόπο κατασκευής των ελαστικών.

«Δεν θα τρέξουμε στο Σίλβερστοουν με τα νέα ελαστικά καθώς δεν είχαμε την ευκαιρία να τα δοκιμάσουμε στον Καναδά. Κάναμε κάποιες εσωτερικές αλλαγές στη διαδικασία κατασκευής που πιστεύουν που θα αντιμετωπίσουν το θέμα της αποκόλλησης της γόμας. Αυτό από πολλές πλευρές είναι θετικό, καθώς σημαίνει ότι οι ομάδες θα δουλεύουν με το ίδιο ελαστικό που ξεκίνησαν τη χρονιά. Ισως να μην είναι τόσο καλό για κάποιες ομάδες που έχουν πρόβλημα με το εμπρός ελαστικό», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πολ Χέμπερι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις