Formula 1: Αισιοδοξεί για τα νέα ελαστικά η Pirelli

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 17:29
UPD:17:30
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Την αισιοδοξία της ότι οι ομάδες θα δουν θετικά τα νέα ελαστικά εκφράζει η Pirelli. Όπως είναι γνωστό ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της F1 αναμένεται να φέρει στο GP του Καναδά τα νέα της, τροποποιημένα ελαστικά, τα οποία θα κληθούν να δοκιμάσουν οι ομάδες.

Δεν πρόκειται για νέες γόμες, αυτές θα είναι οι ίδιες, η διαφορά έγκειται στο σκελετό των ελαστικών όπου αντικαθίσταται στο υπόστρωμα του ελαστικού το ατσάλι από το Kevlar, όπως και πέρυσι.

Με τη νέα της πρόταση η Pirelli επιθυμεί να λύσει τα προβλήματα που προέκυψαν σε Μπαχρέιν και Ισπανία με την αποκόλληση της γόμας και την αντοχή των ελαστικών. Κάθε ομάδα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, στον Καναδά, δύο σετ νέων ελαστικών, τα οποία θα ξεκινήσουν τα χρησιμοποιούνται στο πρωτάθλημα από τον αγώνα στο Σίλβερστοουν.

«Οι δοκιμές επιτρέπουν στις ομάδες να δουν αν υπάρχουν αλλαγές στο στήσιμο και την ισορροπία (σ.σ. των μονοθεσίων). Στη συνέχεια θα φέρουμε αυτά τα ελαστικά στο Σίλβερστοουν. Οι ενδείξεις που έχουμε από τις ομάδες είναι ότι καταλαβαίνουν πως χρειαζόταν να γίνει μια αλλαγή και πως αυτό θα είναι προς όφελός τους. Προφανώς κάποιες ομάδες θα ήθελαν μεγαλύτερες αλλαγές και κάποιες δεν θα ήθελαν καθόλου, αλλά κατανόησαν ότι ήταν αναγκαίο να λυθεί το θέμα της αποκόλλησης της γόμας. Πιστεύουμε ότι έχουμε μία λύση για αυτό το πρόβλημα, η οποία ελαχιστοποιεί τυχόν αλλαγές στην απόδοση του ελαστικού.

«Προς το παρόν φαίνεται ότι υπάρχει ομοφωνία. Μας ζήτησαν μια ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νέα ελαστικά πριν τα παρουσιάσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι, διότι είναι μία λύση που έχουμε χρησιμοποιήσει τα τελευταία δύο χρόνια και γνωρίζουμε ότι θα έχει αποτέλεσμα. Εντούτοις, έχουν δίκιο που ζητούν να τους δώσουμε μια ευκαιρία να τα δοκιμάσουν στον Καναδά, πριν τα χρησιμοποιήσουν στο Σίλβερστοουν», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πολ Χέμπερι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις