Formula 1: Δεν επιστρέφει η Bridgestone

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 00:58
UPD:01:01
EPA/SRDJAN SUKI
A- A A+

Οσο δεν ανανεώνεται η συνεργασία της Pirelli με τη FIA, τόσο φουντώνουν οι φήμες περί άλλου αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1. Το συμβόλαιο της Pirelli με την Παγκόσμια Ομοσπονδία λήγει στα τέλη του 2013 και ήδη η ιταλική εταιρεία πιέζει για την ανανέωσή του, χωρίς να υπάρχει κάποια αντίδραση από την πλευρά της FIA.

H εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα να ακούγονται τα ονόματα κι άλλων εταιρειών ως μνηστήρων για τη θέση της Pirelli. Η Bridgestone ήταν η μία από αυτές, αλλά εκπρόσωπός της, με δηλώσεις του στο Autosport, διέψευσε κατηγορηματικά την επιστροφή της ιαπωνικής εταιρείας στη F1. Η Bridgestone συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα την περίοδο 1997-2010 όταν και αποχώρησε για τη διαδεχθεί η Pirelli.

«Δεν έχουμε σχέδια επιστροφής στη F1.  Με τη συμμετοχή μας στη F1, η Bridgestone εξασφάλισε σημαντική βελτίωση στην αναγνωρισιμότητά της στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη στον κόσμο. Συγχρόνως, η Bridgestone εφάρμοσε με επιτυχία τις τεχνολογίες από τις γόμες, τον σχεδιασμό και την προσομοίωση των ελαστικών της F1, στην εξέλιξη των ελαστικών για τα επιβατικά αυτοκίνητα. Μπορούμε να πούμε ότι η συμμετοχή της Bridgestone στη Formula 1 για 14 χρόνια ήταν πολύ σημαντική.

Υπό το τις τρέχουσες επιχειρηματικές συνθήκες, οι οποίες συνεχώς αλλάζουν, η Bridgestone έχει εστιάσει στην ανάγκη για αναπροσανατολισμό των πόρων της πάνω στην περαιτέρω εντατική ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών και στρατηγικών προϊόντων. Ετσι, αποφάσισε να μην εισέλθει εκ νέου σε μια νέα συμφωνία προμήθειας ελαστικών μετά τη λήξη της προηγούμενης στα τέλη του 2010».

Όχι και από την Hankook

Αρνητική ήταν η απάντηση της Hankook για πιθανή εμπλοκή της με την F1 ως αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών. Η εταιρεία από τη Νότια Κορέα βρισκόταν σε συζητήσεις με τον Μπέρνι Εκλεστοουν εδώ καιρό.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στελέχη της είχαν συναντηθεί αρκετές φορές με τον 82χρονο Βρετανό για αυτό το θέμα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει μια θετική εξέλιξη. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πριν μερικές ημέρες, ότι μια συνεργασία με την F1 είναι αδύνατη για το 2014.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις