Formula 1: Συνεδριάζει το Διεθνές Δικαστήριο

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013 08:00
UPD:09:31
REUTERS/CHRIS WATTIE
A- A A+

Στις 20 Ιουνίου αναμένεται να συνεδριάσει το Διεθνές Δικαστήριο για την υπόθεση των «μυστικών» δοκιμών της Mercedes και της Pirelli. Αυτό έκανε σήμερα γνωστό με ανακοίνωσή της η FIA.

Στο Παρίσι αναμένεται να συγκληθεί το ανώτατο διοικητικό όργανο για να εξετάσει αν τελικά οι τριήμερες δοκιμές ελαστικών που πραγματοποίησαν στις 15-17 Μαΐου οι δύο εταιρείες στη Βαρκελώνη, αντιβαίνουν με τους κανονισμούς του αθλήματος.

Σημείο τριβής αποτελεί το γεγονός ότι στις δοκιμές της ιταλικής εταιρείας δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν ομάδες με το φετινό τους μονοθέσιο. Εναν όρο που δεν ακολούθησε η Mercedes, η οποία χρησιμοποίησε την W04.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA, η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί όσο το δυνατόν συντομότερα μετά τη λήξη της διαδικασίας. Στην περίπτωση που οι Mercedes και Pirelli κριθούν ένοχες, τότε το Διεθνές Δικαστήριο έχει τη δικαιοδοσία να επιβάλει ένα ευρύ φάσμα κυρώσεων.

 Το θέμα είναι ότι για την γερμανική ομάδα οι κατηγορίες θα στηριχθούν στην παραβίαση των κανονισμών του αθλήματος. Στην περίπτωση όμως, της Pirelli δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο σε ποιούς όρους θα βασιστεί η FIA, αφού η ιταλική εταιρεία δεν αγωνίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, απλά είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών. Ισως θα εστιάσει περισσότερο στους όρους της συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές (FIA – Pirelli). 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις