Η έκθεση Ε3 στην «καρδιά» της βιομηχανίας του gaming

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 14:27
UPD:14:27
REUTERS/PATRICK T. FALLON

Γίγαντες της βιομηχανίας, όπως η Sony, η Εlectronic Arts, η Ubisoft και η Activision θα παρουσιάσουν τους νέους τίτλους τους.

A- A A+

Η Ε3 (Electronic Entertainment Expo) αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς στο χώρο του gaming. Από το 1995 μέχρι σήμερα, το ξέφρενο «πανηγύρι» του κόσμου των βιντεοπαιχνιδιών συναρπάζει τους gamers από όλο τον κόσμο, καθώς τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου παρουσιάζουν τις «ναυαρχίδες» τους.

Φέτος, στο Λος Άντζελες, από τις 11 ως τις 13 Ιουνίου, αναμένεται να παρουσιαστούν εκτενώς οι δύο μεγάλοι «μονομάχοι» του χώρου των κονσολών: το Playstation 4 της Sony και το Xbox One της Microsoft, που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό, προκαλώντας έντονο σχολιασμό, καθώς, πέρα από τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά του ως «συνολικής» συσκευής ψυχαγωγίας (και πέρα από το gaming), συνοδεύεται και από το αμφιλεγόμενο στοιχείο της ανάγκης ύπαρξης σύνδεσης με το Ίντερνετ (έστω και όχι συνεχούς) για να μπορεί ο χρήστης να παίξει τα παιχνίδια του.

Επίσης, γίγαντες της βιομηχανίας, όπως η Sony, η Εlectronic Arts, η Ubisoft και η Activision θα παρουσιάσουν τους νέους τίτλους τους. Ωστόσο, οι ανεξάρτητοι (indie) δημιουργοί θα έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να επιδείξουν τα παιχνίδια τους, στο IndieCade, με πολυαναμενόμενους και καινοτόμους τίτλους όπως τα The Witness, Watch Dogs, That Dragon, Cancer και Spaceteam: παιχνίδια τα οποία πραγματεύονται πρωτοποριακά αντικείμενα, όπως την αντιμετώπιση της ασθένειας ενός παιδιού από τους γονείς του, και η «συνεργασία» χρηστών iPhone στη φανταστική γέφυρα ενός διαστημοπλοίου μέσω των τηλεφώνων τους.

Αξιοσημείωτη για φέτος είναι η επιλογή της Nintendo, η οποία δεν θα προβεί σε μία «κλασική» συνέντευξη Τύπου, αλλά σε ένα πιο «κλειστό» event.

Προτεινόμενα για εσάς