Αλ. Τσίπρας: Ψέματα στους διαρκείς μονολόγους Σαμαρά

«Κοινοβουλευτικός λιποτάκτης ο Πρωθυπουργός»
Κυριακή, 09 Ιουνίου 2013 16:34
UPD:17:16
EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

«Στους ακροδεξιούς μονολόγους τους ο κ. Σαμαράς θριαμβεύει, τον διάλογο όμως τον φοβάται, τον φοβάται όσο τίποτα άλλο, ίσως γιατί το περίφημο success story είναι disaster story», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της KO του ΣΥΡΙΖΑ.- Ε.Κ.Μ.

A- A A+

Απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά σήμερα έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ, υποστηρίζοντας πως ο Πρωθυπουργός λέει ψέματα στους μονολόγους του και καλώντας τον ακόμη μία φορά σε εφ' όλης της ύλης διάλογο.

«Στους ακροδεξιούς μονολόγους τους ο κ. Σαμαράς θριαμβεύει, τον διάλογο όμως τον φοβάται, τον φοβάται όσο τίποτα άλλο, ίσως γιατί το περίφημο success story είναι disaster story», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Α. Τσίπρας: Δύο φορές ψεύτης ο πρωθυπουργός

Απόσπασμα της ομιλία του προέδρου  της KO του ΣΥΡΙΖΑ.- Ε.Κ.Μ., Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ.

«Δεν του φτάνει το γεγονός ότι είναι κοινοβουλευτικός λιποτάκτης, λέει και ψέματα στους διαρκείς μονολόγους του, εκεί που χωρίς αντίπαλο βγάζει τη χώρα από την κρίση και συκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας όμως κάθε φορά υποταγή στην κ. Μέρκελ […] και επιβεβαιώνοντας τον απροκάλυπτο φλερτ του με την ακροδεξιά», συμπλήρωσε. 

Σχετικά με την παραδοχή λαθών από το ΔΝΤ στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «κυνική ομολογία που συνιστά ωμή παραδοχή ενός εγκλήματος σε βάρος μιας χώρας», συμπληρώνοντας πως «παρά την ομολογία το έγκλημα συνεχίζεται».

«Υπό άλλες συνθήκες το success story μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να εκληφθεί ή ως παράδειγμα απόλυτης έλλειψης επίγνωσης της πραγματικότητας»,  συνέχισε.

Στο σημείο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αστεία όταν το ΙΚΑ ξεχνά να καταβάλει συντάξεις, όταν μπαίνει στο τραπέζι η προοπτική πλειστηριασμών ακόμη και α’ κατοικίας, όταν ένα ακόμη μνημόνιο είναι στα σκαριά κ.ά..

Επιμένοντας στη θέση ότι ο Πρωθυπουργός λέει ψέματα στους μονολόγους του, ο κ. Τσίπρας τον κάλεσε να κατασταλάξει πότε λέει την αλήθεια: «Σήμερα που μας είπε ότι τα λάθη τα είχε επισημάνει από το πρώτο μνημόνιο ή όταν δήλωνε υποταγή και αμαρτωλός στην κ. Μέρκελ;». 

«Πότε έλεγε την αλήθεια όταν έλεγε λάθος στο πρώτο μνημόνιο ή τώρα που εφαρμόζει ένα μνημόνιο τρεις φορές χειρότερο από το πρώτο», διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα έχασε τη μοναδική ευκαιρία επαναδιαπραγμάτευσης αμέσως μετά τις εκλογές όταν το μήνυμα από την κάλπη ήταν σαφές και προς αυτήν την κατεύθυνση. Προτίμησε όμως, πρόσθεσε, να πάει στο Βερολίνο και να ζητήσει άφεση αμαρτιών

«Έχει λήξει η σχέση του Αντώνη Σαμαρά με τη συνέπεια», σημείωσε μεταξύ άλλων και υπογράμμισε ότι «αν έστω και κατ' ελάχιστον σέβεται την κοινωνία, οφείλει να νιώσει υποχρεωμένος να μπει σε ένα διάλογο».

«Αν νομίζει ότι θα καταφέρει να σώσει τον εαυτό του και την κυβέρνησή του κρυπτόμενος είναι γελασμένος», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

«Απροκάλυπτο φλερτ την ακροδεξιά»

Απαντώντας στις σημερινές αναφορές του Πρωθυπουργού για τη Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για απροκάλυπτο φλερτ με την ακροδεξιά. 

 «Ποτέ η δεξιά παράταξη, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα δεν παρουσίασε τέτοια κατάντια. Ποτέ άλλοτε δεν επιχειρούσε να φλερτάρει τόσο απροκάλυπτα με την ακροδεξιά», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Είπε ακόμη ότι ο κ. Σαμαράς «υιοθέτει και προπαγανδίζει τη θεωρία των δυο άκρων μήπως και η κουβέντα φύγει από τον κόλαφο του ΔΝΤ». 

Αυτοδιάλυση του ΣΥΝ

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την αυτοδιάλυση του Συνασπισμού, προκειμένου να συγκροτηθεί ένας ενιαίος φορέας της ριζοσπαστικής αριστεράς, «ένα κόμμα δημοκρατικό και ριζοσπαστικό με στόχο το άνοιγμα ενός εναλλακτικού δρόμου για τη χώρα»

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως σήμερα είναι μεγάλο το καθήκον «της συγκρότησης μιας ευρύτατης κοινωνικής συμμαχίας με πρωταρχικό στόχο την κατάργηση του μνημονίου»

«Χρειαζόμαστε», πρόσθεσε, «ένα πολιτικό φορέα ικανό να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον να διατυπώσει μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γίνει η σπίθα μια μεγάλης ανατροπής συσχετισμών στην Ευρώπη. Στόχος του είναι επίσης «η έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

«Κλείνουμε έναν μεγάλο, ιστορικό κύκλο για να ανοίξουμε έναν ακόμα μεγαλύτερο, ένα ακόμα πιο σημαντικό και ελπιδοφόρο ταξίδι», συνέχισε.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή