Αλ. Τσίπρας: Το ΔΝΤ γελοιοποιεί την επικοινωνιακή τακτική του success story

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 23:12
UPD:07/06/2013 09:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας μιλάει σε ανοιχτή συγκέντρωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου, στο Κηποθέατρο «Νικος Καζαντζάκης».

A- A A+

Το έγγραφο του ΔΝΤ με την παραδοχή των λαθών στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας γελοιοποιεί την επικοινωνιακή τακτική του περίφημου success story της κυβέρνησης, τόνισε σε ομιλία του στο Ηράκλειο ο Αλέξης Τσίπρας. «Το μόνο success story είναι ότι παραμένουν στην κυβέρνηση», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για ένα σύστημα που βρίσκεται σε βαθιά κρίση, «αρπακτικό και επιθετικό ως εκεί που δεν παίρνει, που τρέμει τη δημοκρατία, την  ελεύθερη αποτύπωση της λαϊκής βούλησης και σιγά σιγά στρέφεται και αναζητεί κάλυψη και βοήθεια από το φασισμό».

Αναφερόμενος στην Κρήτη μίλησε για «κοράκια που έχουν μαζευτεί πάνω από το νησί, με αιχμή τους σχεδιασμούς για τις fast track επενδύσεις, την προώθηση τουριστικών εγκαταστάσεων φαραωνικού τύπου, την παραχώρηση σε ιδιώτες αεροδρομίων και λιμανιών».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ζητώντας από το λαό να βάλει ένα οριστικό τέλος στην πρωτοφανή υπόθεση, όπως είπε, καταστροφής και λεηλασίας.

Με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ, μίλησε για δεδομένη αποτυχία του προγράμματος, που οδηγεί στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, τη διάλυση του δημόσιου τομέα και το ξεπούλημα των παραγωγικών πόρων, ενώ έκανε λόγο για πολιτικά συμφέροντα που επιβάλλουν τη συνέχιση της καταστροφικής λιτότητας, με τη χώρα να οδηγείται συνειδητά σε απόλυτη καταστροφή και διάλυση.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για ωμή παραδοχή, ενός δολοφονικού σχεδίου σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, με το οποίο έχει συνδέσει την πολιτική της επιβίωση η τρικομματική κυβέρνηση.

Επανέλαβε εξάλλου τον χαρακτηρισμό του για τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαράς, ότι είναι «χειρότερη δεξιά που είδε ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά, που κλείνει το ματάκι στους φασίστες», ενώ από τα βέλη του δεν ξέφυγε η ΔΗΜΑΡ ούτε το ΠΑΣΟΚ.

Απορούμε, είπε, με τους συγκυβερνώντες, που ισχυρίζονται ακόμα ότι εκφράζουν τον προοδευτικό χώρο, που δέχονται τα χαστούκια και τα τετελεσμένα απανωτά, που μόλις μετά βίας καταφέρνουν να ψελλίσουν κάποια ένσταση για να μην αναιρέσουν εντελώς τον εαυτό τους και που μαζεύουν αυτή την ένσταση αμέσως μόλις οι κύκλοι του Μαξίμου ψελλίσουν την λέξη εκλογές. «Τότε σπεύδουν ευθύς αμέσως να διαβεβαιώσουν ότι δεν έχουν την παραμικρή πρόθεση να απειλήσουν την συνοχή της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Η Αριστερά είναι εδώ για να παλέψει μαζί με το λαό για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε η χώρα να απελευθερωθεί από το Μνημόνιο, κατέληξε πριν αναπτύξει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας και της κοινωνικής ανασφάλειας.

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας ξεσπά σε αληθινό παραλήρημα

Αφού έχει γίνει κουβάρι με τις συνιστώσες του, που δεν μπορεί να ακουμπήσει, ο κ. Τσίπρας ξεσπά σε αληθινό παραλήρημα ενάντια σε ό,τι θετικό συμβαίνει στη χώρα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητεί τις πρόσφατες επιτυχίες της Ελλάδας, για τις οποίες μιλάει με πρωτοσέλιδα όλος ο διεθνής Τύπος και ξεχνάει ότι τα ίδια πρωτοσέλιδα, πριν ένα χρόνο, είχαν γεμίσει με σενάρια καταστροφής για τη χώρα μας.

Επίσης τον κατηγορεί πως ενοχλείται βαθύτατα που η καταστροφολογία, στην οποία είχε τόσο επενδύσει ο ίδιος, τώρα διαψεύδεται και τον ενοχλεί βαθύτατα όταν κάποιος μιλάει για επιτυχία της Ελλάδας.

«Τον ενοχλούν ακόμη και τα εργοστάσια θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων. Φαίνεται προτιμάει τις ανεξέλεγκτες χωματερές», παρατήρησε ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε: «Εμείς, πάντως, κατανοούμε απόλυτα τον εκνευρισμό του. Οι συνιστώσες χωρίς συνισταμένη τού κάνουν τον βίο αβίωτο. Μία απορία μόνο έχουμε: τι κακό έχουν πια αυτές οι συνιστώσες, αφού ο ίδιος καθημερινά λέει χειρότερα;».

ΠΑΣΟΚ: Ο κ. Τσίπρας προσφέρει κακή υπηρεσία στη χώρα

Επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το έγγραφο του ΔΝΤ, κατηγορώντας τον ότι προσφέρει «κακή υπηρεσία και στη χώρα και στους πολίτες της».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Τσίπρας διαβάζει και ερμηνεύει το έγγραφο του ΔΝΤ για τα προβλήματα του αρχικού  προγράμματος στήριξης και προσαρμογής της Ελληνικής οικονομίας, δείχνει την ηθελημένη αδυναμία του να κατανοήσει το δύσκολο και σκληρό διεθνές πλαίσιο μέσα στο οποίο έπρεπε  να κινηθεί η Ελλάδα για να μη βλαφτούν περισσότερο οι πολίτες.

Με τη στάση του αυτή, τόνισε το ΠΑΣΟΚ, διευκολύνει όσους λένε ακόμη  και σήμερα διεθνώς ότι αυτό που φταίει είναι η κακή εφαρμογή του προγράμματος από την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή