Αλέξης Τσίπρας: Χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως «ασπίδα»

Ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιερισσό
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 15:24
UPD:16:41
FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou /FOSPHOTOS / Angeliki Panagiotou

«Η κυβέρνηση σας αποκαλεί τρομοκράτες, αλλά εσείς είστε αγωνιστές για τη ζωή», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Ιερισσού που όπως είπε, «δίνουν άνισο αγώνα, διότι απέναντί τους έχουν προστατευμένα, διαπλεκόμενα συμφέροντα, πίσω από τα οποία κρύβονται κέρδη δισεκατομμυρίων και σκάνδαλα, ιστορίες λεηλασίας του δημόσιου πλούτου».

A- A A+

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Ιερισσό και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε να κάνει επίδειξη πυγμής στη Χαλκιδική, ποντάροντας στον κοινωνικό αυτοματισμό και σε μια ανεξέλεγκτη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν την επένδυση χρυσού και σε όσους δεν τη θέλουν.

«Η κυβέρνηση σας αποκαλεί τρομοκράτες, αλλά εσείς είστε αγωνιστές για τη ζωή», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους που όπως είπε, «δίνουν άνισο αγώνα, διότι απέναντί τους έχουν προστατευμένα, διαπλεκόμενα συμφέροντα, πίσω από τα οποία κρύβονται κέρδη δισεκατομμυρίων και σκάνδαλα, ιστορίες λεηλασίας του δημόσιου πλούτου».

Την ίδια ώρα, όπως κατήγγειλε, μοιράζονται «ψίχουλα, αριστερά και δεξιά, για να σπάσει ο αγώνας» των κατοίκων που αντιδρούν στην επένδυση. 

Όσο για τους εργαζομένους που υπερασπίζονται την επένδυση χρυσού (και νωρίτερα του επέδωσαν ψήφισμα στη διασταύρωση Μ. Παναγιάς-Πλανών) υποστήριξε πως είναι «όμηροι» και χρησιμοποιούνται ως «ασπίδα» από την κυβέρνηση και την ιδιοκτησία της επένδυσης, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες ότι δεν ενδιαφέρεται για τις θέσεις εργασίας, αναρωτήθηκε πόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν στον τουρισμό, την αλιεία, την κτηνοτροφία, τη γεωργία και άλλες δραστηριότητες, εξαιτίας των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την εξόρυξη χρυσού.

«Καμία επένδυση δεν μπορεί να προχωρήσει με τη βία. Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος αφορά στο αρχέγονο δάσος της Χαλκιδικής, στα πάρκα στις μεγαλουπόλεις, στην Κωνσταντινούπολη, που υπερασπίστηκαν οι πολίτες και σηματοδοτεί ότι οι άνθρωποι είναι πάνω από τα κέρδη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας και προέβλεψε για τη στάση της κυβέρνησης ότι «όπως πριν ενάμισι χρόνο έσπασαν τα μούτρα τους στην Κερατέα, έτσι και τώρα θα φάνε τα μούτρα τους στη Χαλκιδική».

Σ. Κεδίκογλου: Ο Αλ. Τσίπρας τρομοκρατεί τους επενδυτές

Για «κηρύγματα μίσους» έκανε λόγο από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένα σκαλοπάτι ακόμη χαμηλότερα κατέβηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να τρομοκρατήσει επενδυτές και να αντιπαραταχθεί στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου για να συμπληρώσει: «Τα κηρύγματα μίσους και η τρομοκρατία δεν περνάνε πια κύριε Τσίπρα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή