Στην Ολομέλεια τη Δευτέρα το ν/σ για τους δανειολήπτες

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 13:56
UPD:14:25
EUROKINISSI

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου με θέμα την συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για Ενήμερους Δανειολήπτες και τροποποιήσεις στο ν.3869/2010».

A- A A+

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα ενήμερα δάνεια. Η κυβέρνηση εμφανίστηκε διατεθειμένη να δεχθεί αλλαγές, ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταψήφισαν τα άρθρα που αφορούν τις προϋποθέσεις για την ένταξη στη ρύθμιση. Το νομοσχέδιο θα συζητηθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.

 Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. ψήφισε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νομοσχέδιο στο σύνολό του πλην του άρθρου 17 που αφορά ρυθμίσεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας, το ΠΑΣΟΚ είπε «ναι» σε όλα τα άρθρα εκτός από το 2 (προϋποθέσεις ένταξης) και το 5 (ύψος δόσεων), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή επιφυλάχθηκαν για Ολομέλεια, η ΔΗΜΑΡ είπε «ναι» σε όλα τα άρθρα εκτός από 2, 5, και 10 (ορίζει ότι η περίοδος για ένταξη στην ρύθμιση από την ισχύ νόμου είναι 6 μήνες) και το ΚΚΕ καταψήφισε όλα τα άρθρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή