Συμφωνούν τα κόμματα για το κατηγορητήριο κατά Παπακωνσταντίνου

Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 15:07
UPD:18:05
FOSPHOTOS /Menelaos Myrillas

Η πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αφορά την προσθήκη στο κατηγορητήριο του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

A- A A+

Υπέρ της πρότασης της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου τάσσονται όλα τα κόμματα, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αφορά την προσθήκη στο κατηγορητήριο του αδικήματος της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Η συζήτηση επί της πρότασης άνοιξε το πρωί με τους εισηγητές των κομμάτων, όλοι μέλη της Προνακριτικής, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του ίδιου του κ. Παπακωνσταντίνου λίγο πριν την ολοκλήρωσής της.

Περίπου στις 5 το απόγευμα θα στηθεί κάλπη για να αρχίσει η μυστική ψηφοφορία.

Ο εισηγητής της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας μίλησε για ενδείξεις που υπάρχουν κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών, οι οποίες στοιχειοθετούν το αδίκημα περί απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος και κάλεσε το σώμα να κάνει δεκτή την πρόταση.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει την πρόταση, γιατί είναι η ίδια που είχε καταθέσει τον περασμένο Ιανουάριο και η κυβερνητική πλειοψηφία την είχε απορρίψει χαρακτηρίζοντάς την προπετή.

Παράλληλα, επέμεινε ότι ευθύνες για την υπόθεση έχουν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τόσο ο πρόεδρος της Προανακριτικής Χρήστος Μαρκογιαννάκης όσο και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Παναγιώτης Ρήγας επεσήμαναν ότι όταν κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν τα απαραίτητα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα και προέκυψαν από τα γαλλικά έγγραφα, τα οποία τεκμηριώνουν το αδίκημα της απιστίας για τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Βασίλης Καπερνάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή και ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ επέμειναν ότι πέραν των ποινικών ευθυνών του πρώην υπουργού Οικονομικών πρέπει να διερευνηθούν και οι ευθύνες του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου ανέφερε πως όταν έρθει στην Προανακριτική το πόρισμα από το ΣΔΟΕ για τη φορολογική κατάσταση της οικογένειας του κ. Παπακωνσταντίνου, τότε θα διαλυθούν οι υποψίες και θα διαπιστωθεί αν, πράγματι, προκύπτουν ζητήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή