«Ενδείξεις για απιστία στην υπηρεσία από τον Γ. Παπακωνσταντίνου»

Ομιλία του εισηγητή της Ν.Δ. Ανδρέα Κουτσούμπα στη Βουλή
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 11:54
UPD:12:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Α. Κουτσούμπας μιλάει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής στη συζήτηση επί της πρότασης της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για τη δυνατότητα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

A- A A+

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τέλεσε το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία με τη διαχείριση που έκανε στη λίστα Λαγκάρντ, τόνισε ο εισηγητής της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης να επεκταθεί το κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού.

Ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίσθηκε ότι σωστά απορρίφθηκε τον Ιανουάριο η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που περιλάμβανε την απιστία, διότι «τα περιστατικά τότε δεν τεκμηρίωναν αδίκημα». «Κατηγορηθήκαμε προσπάθεια συγκάλυψης σκανδάλου, αλλά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι κάνουν λάθος», σημίωσε.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ότι όλα τα κόμματα βοήθησαν στην αποκάλυψη της αλήθειας και πρόσθεσε ότι η επιτροπή συνεδρίασε 220 ώρες, επί 70 ώρες, εξέτασε 110 μάρτυρες και υπάρχουν 13.000 σελίδες πρακτικών που «απαντούν στο βασικό ερώτημα αν πραγματικά θέλει αλήθεια».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή