KKE: Ευθύνες και στον Ευ. Βενιζέλο για μη αξιοποίηση της λίστας

Όσοι ήρθαν στην Προανακριτική ψεύδονταν
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 13:17
UPD:14:18
Eurokinissi/EUROKINISSI

«Έχει ευθύνη και ο Ευ. Βενιζέλος που δεν αξιοποίησε τη λίστα, όπως και όλοι οι Πρωθυπουργοί», είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του κόμματος Σπ. Χαλβατζής, υπενθυμίζοντας ότι από τον Ιανουάριο είχε προτείνει να απαγγελθεί η κατηγορία για απιστία και ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου γνώριζαν ότι η λίστα αξιοποιήθηκε σε άλλες χώρες.

A- A A+

Το ΚΚΕ είχε δίκιο όταν έλεγε ότι ο Ευ. Βενιζέλος και ο Γ. Παπακωνσταντίνου είχαν ευθύνη ότι δεν αξιοποίησαν τη λίστα, τόνισε ο εισηγητής του κόμματος Σπ. Χαλβατζής, υπενθυμίζοντας ότι από τον Ιανουάριο είχε προτείνει να απαγγελθεί η κατηγορία για απιστία και ότι οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου γνώριζαν ότι η λίστα αξιοποιήθηκε σε άλλες χώρες.

«Έχει ευθύνη και ο Ευ. Βενιζέλος που δεν αξιοποίησε τη λίστα, όπως και όλοι οι Πρωθυπουργοί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ακόμη ότι «όσοι ήρθαν στην Επιτροπή, όλοι ή σχεδόν όλοι, ψεύδονταν», καθώς μιλούσαν για άτυπη παράδοση μέσω μυστικών υπηρεσιών.

«Κόβατε μισθούς και συντάξεις και την ίδια στιγμή δεν πήρατε ούτε ένα ευρώ από τη φοροδιαφυγή του μεγάλου κεφαλαίου», επεσήμανε και υπενθύμισε ότι μετά από οκτώ μήνες δεν έχουν ελεγχθεί ούτε οι συγγενείς Παπακωνσταντίνου.

«Τι θα γίνει με τα άλλα 2.000 πρόσωπα που είναι στη λίστα Λαγκάρντ;» αναρωτήθηκε ο Σπ. Χαλβατζής καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση να γίνει έλεγχος και να περιορίσετε τη φοροδιαφυγή».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή