Τέταρτος νεκρός στην Τουρκία - Υπέκυψε στα τραύματά του αστυνομικός

«Κλειδί» η στάση Ερντογάν με την επιστροφή του
Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2013 13:38
UPD:13:50
REUTERS/UMIT BEKTAS
A- A A+

Στους τέσσερις ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Τουρκία, καθώς όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αστυνομικός που είχε πέσει από γέφυρα στα Άδανα, υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο αστυνομικός είχε τραυματιστεί σοβαρά χθες μετα από πτώση του από γέφυρα ύψους πέντε μέτρων, ενώ καταδίωκε διαδηλωτές κατά  τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Άδανα.

Διακομίστηκε αρχικά στο τοπικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Yüreğir Başkent , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κι ενώ αναμένεται η επιστροφή Ερντογάν από την περιοδεία του στο Μαγρέμπ, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι την Τετάρτη σημειώθηκαν οι πρώτες συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και υποστηρικτές του τούρκου πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, τα επεισόδια έλαβαν χώρα στη γενέτειρα του Ερντογάν, Ριζούντα.

Τουρκικά μέσα και αναλυτές χαρακτηρίζουν «κλειδί» για την πορεία των κινητοποιήσεων τη στάση που θα τηρήσει ο τούρκος πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του. «Όλοι αναρωτιούνται εάν θα συνεχίσει στη γραμμή των 'σκληρών' δηλώσεων ή θα αλλάξει συμπεριφορά και θα ηρεμήσουν τα πράγματα», δήλωσε σχετικά ο δημοσιογράφος Φεχμί Γκιουρνταλί.

Μ. Κοππά: Με αδικαιολόγητη καθυστέρηση η αντίδραση της Ε.Ε.

«Ο Ερντογάν με τη συμβολική αλλά και πραγματική εξουσία που έχει, οφείλει να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη για την υπέρμετρη χρήση βίας εναντίον φιλήσυχων διαδηλωτών. Η αληθινή ισχύς του Ερντογάν θα φανεί όχι με περαιτέρω κλιμάκωση αλλά με μια άσκηση ταπεινότητας ζητώντας συγνώμη», σχολίασε από την πλευρά της κατά την έκτακτη συζήτηση για την κατάσταση στην Τουρκία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ευρωβουλευτής  Μαριλένα Κοππά.

Σήμερα, τόνισε η κ. Κοππά, οφείλουμε να στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα ότι χωρίς πλήρως εμπεδωμένα ανθρώπινα δικαιώματα η Τουρκική Δημοκρατία δεν έχει ευρωπαϊκό μέλλον, αλλά ούτε και μέλλον ως χώρα πρότυπο στη Μέση Ανατολή. «...Πρέπει όλοι να ακούσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε το μήνυμα του τουρκικού λαού - ένα μήνυμα, στο οποίο», όπως επεσήμανε η ελληνίδα ευρωβουλευτής, «η Ε.Ε., δια της Ύπατης Εκπρόσωπου Κάθριν Αστον, για άλλη μια φορά αντέδρασε με αδικαιολόγητα μεγάλη καθυστέρηση».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή