Βουλή: Παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ζητούν ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 17:38
UPD:19:12
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013, και το ΠΑΣΟΚ προτείνει να παραταθεί μέχρι τέλος 2014, ενώ η ΔΗΜΑΡ μέχρι τέλος του 2015.

A- A A+

Την ανάγκη να δοθεί παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία επανέλαβαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2013, και το ΠΑΣΟΚ προτείνει να παραταθεί μέχρι τέλος 2014, ενώ η ΔΗΜΑΡ μέχρι τέλος του 2015.

Ειδικότερα, στη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ενήμερα δάνεια, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης πρότεινε την παράταση της απαγόρευσης μέχρι το 2014, χωρίς να αναφερθεί στην πρόταση του υφυπουργού Ανάπτυξης Θ. Σκορδά να ανοίξει το καλοκαίρι ο διάλογος επί του θέματος. Ο βουλευτής του κόμματος Β. Κεγκέρογλου πρόσθεσε ότι η παράταση πρέπει να δοθεί άμεσα και μετά να ξεκινήσει ο διάλογος για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.

Η εισηγητής της ΔΗΜΑΡ Ασ. Ξηροτύρη είπε ότι πρέπει να υπάρξει διετής παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία προκειμένου, όπως είπε «να σταματήσει ο πανικός».

Πάντως, παρά τις αρχικές πληροφορίες, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν προτίθενται να καταθέσουν από κοινού πρόταση για παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, αφήνοντας την σχετική πρωτοβουλία στην κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γ. Βλάχος (ΝΔ) ζήτησε από τον Θ. Σκορδά να δοθεί παράταση ενός έτους στην απαγόρευση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σχ για τη ρύθμιση των ενήμερων δανείων

Στο μεταξύ, υπερψηφίσθηκε από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την ρύθμιση των ενήμερων δανείων. Το νομοσχέδιο ψήφισαν επί της αρχής τα τρία κόμματα της κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ). Το καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ επιφυλάχθηκαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή της Βουλής στην τελική του μορφή κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής με αντικείμενο την β ανάγνωση.

Στην Ολομέλεια της Βουλής εκτιμάται ότι θα συζητηθεί την Δευτέρα, σε μία και μόνη συνεδρίαση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή