Ο δείκτης προστασίας απομακρύνει την πρόωρη γήρανση

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 10:20
UPD:10:20
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Περισσότερες πιθανότητες να προλάβουν τον χρόνο και τη γήρανση του δέρματος έχουν όσοι κάνουν συστηματική χρήση αντηλιακών, όχι μόνο όταν βρίσκονται στη θάλασσα, αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Κουίνσλαντ, η χρήση προϊόντων που έχουν δείκτη προστασίας παρέχουν ουσιαστική προστασία στο δέρμα, καθώς αποτρέπουν τη γήρανση και τον σχηματισμό ρυτίδων.

Τα αποτελέσματα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα από το γεγονός ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία, όπου η ηλιοφάνεια είναι πολύ έντονη και σαφώς εντονότερη από εκείνη της  Μεσογείου.

Στην έρευνα συμμετείχαν 900 άτομα ηλικίας από 25 έως 55 ετών, που είχαν αρκετά λευκό δέρμα και κατά καιρούς είχαν υποστεί κάποιο έγκαυμα. Κατά τη διάρκειά της (περίπου πέντε χρόνια), οι μισοί από τους συμμετέχοντες χρησιμοποιούσαν καθημερινά ένα προϊόν με δείκτη προστασίας, ενώ οι υπόλοιποι δεν άλλαξαν καμία από τις συνήθειές τους.

Στο τέλος της έρευνας, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι ανήκαν στην πρώτη ομάδα είχαν σαφώς καλύτερη ποιότητα δέρματος σε σχέση με τους υπόλοιπους, αφού το δέρμα τους ήταν πιο απαλό και πιο ελαστικό.

Παράλληλα, στην έρευνα συμμετείχε άλλη μία ομάδα 900 ατόμων, τα οποία λάμβαναν ψευδοφάρμακο ή συμπληρώματα β-καροτίνης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά τα συμπληρώματα προλαμβάνουν τη γήρανση του δέρματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό The Annals of Internal Medicine, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή