Όλγα Κεφαλογιάννη: Ασφαλής και φιλόξενος προορισμός η Ελλάδα

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 10:07
UPD:10:25
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

«Η εικόνα της Ελλάδας βελτιώθηκε σημαντικά, ο ελληνικός τουρισμός παρουσιάζει μεγάλη ανάκαμψη και το μήνυμα ότι η χώρα μας είναι ασφαλής και φιλόξενος προορισμός, βρίσκει όλο και πιο ευρεία απήχηση», δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, μετά από τη συνάντηση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. (φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής και φιλόξενος προορισμός έστειλε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνάντηση που είχε στη Νέα Υόρκη με στελέχη ομογενειακών φορέων και εκπροσώπους ταξιδιωτικών οργανισμών

«Η εικόνα της Ελλάδας βελτιώθηκε σημαντικά, ο ελληνικός τουρισμός παρουσιάζει μεγάλη ανάκαμψη και το μήνυμα ότι η χώρα μας είναι ασφαλής και φιλόξενος προορισμός, βρίσκει όλο και πιο ευρεία απήχηση», δήλωσε μετά από τη συνάντηση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Η κ. Κεφαλογιάννη είχε, όπως είπε, την ευκαιρία να παρουσιάσει συνοπτικά το «επίμονο έργο» της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου της για να ενισχυθεί η τουριστική υποδομή, να αλλάξουν «ενοχλητικές συμπεριφορές» απέναντι στους επισκέπτες, να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας και να έρθουν όλο και περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα.

Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς άλλαξε την εικόνα της χώρας μας, ευχαριστώντας τον για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που της έδειξε.

Αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες που καταβάλλονται στο θέμα των απευθείας αεροπορικών πτήσεων ΗΠΑ-Ελλάδας, στην αντιμετώπιση της αντιτουριστικής συμπεριφοράς ανάμεσα σε πολίτες, στη ζημιά που προκαλούν διάφορες απεργίες όταν επηρεάζουν τη λειτουργία τουριστικών και αρχαιολογικών χώρων, έχοντας αρνητικό αντίκτυπο.

Από αύριο έως το Σάββατο, η υπουργός Τουρισμού θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στο Τορόντο, όπου θα έχει επαφές με τουριστικούς παράγοντες, ενώ παράλληλα θα δώσει συνεντεύξεις σε μεγάλα καναδικά μέσα ενημέρωσης.

Η κ. Κεφαλογιάννη θα συναντηθεί με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες του τουρισμού στον Καναδά, προκειμένου να ενημερώσει για τη νέα προοπτική του τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα.

Θα παρευρεθεί επίσης, στην ετήσια εκδήλωση του Ελληνοκαναδικού ιδρύματος «Hellenic Heritage Foundation» κατά την οποία θα βραβευθεί ο ιδρυτής των έξυπνων συσκευών Blackberry, Μάικ Λαζαρίδης με το βραβείο «Lifetime Achievement Award».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή