Νίκη Παναθηναϊκού και τελικός «αιωνίων»

Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2013 21:53
UPD:22:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Ο Κώστας Τσαρτσαρής παίκτης του Παναθηναϊκού (δεξιά) προσπαθεί να ξεφύγει από το μαρκάρισμα του Λάντον Μίλμπουρν του Πανιωνίου κατά τη διάρκεια του αγώνα για τα πλέι οφ μεταξύ των δύο ομάδων στο Κλειστό Δημοτικό Γήπεδο Νέας Σμύρνης.

A- A A+

Ο Παναθηναϊκός ακολούθησε τον Ολυμπιακό με διαφορά μερικών ωρών και θα είναι ο αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» στον τελικό του πρωταθλήματος της Α1, για όγδοη συνεχή χρονιά. Οι «πράσινοι» νίκησαν στο κλειστό της οδού Αρτάκης τον Πανιώνιο με 64-62, έκαναν το 3-0 στη σειρά των ημιτελικών με τους «κυανέρυθρους» και θα παίξουν για τον τίτλο με μειονέκτημα έδρας, με πρώτο αγώνα την Παρασκευή στο ΣΕΦ.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 35-36, 45-52, 62-64

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και με την παρότρυνση του ένθερμου φίλαθλου κοινού τους προηγήθηκαν 16-9 στο 8΄, κατορθώνοντας στο διάστημα αυτό να παίξουν καλή άμυνα και να βρουν τον «εκτελεστή» που ήθελαν στο πρόσωπο του Αθηναίου.

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε 18-13 στο 10΄, αλλά στο ξεκίνημα του β΄ δεκάλεπτου δύο συνεχή τρίποντα του Μπράμος έδωσαν το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με 24-20. Οι «πράσινοι» συντηρούσαν μια μικρή διαφορά, αλλά η είσοδος του Μπόγρη και το «ζεστό χέρι» του Μπατή έφεραν την ισοφάριση (29-29).

Το παιχνίδι πήγαινε έκτοτε πόντο-πόντο, με τον Κάρι να οδηγεί την ομάδα του στο σκοράρισμα και τον Παναθηναϊκό να προηγείται στο ημίχρονο με βραχεία κεφαλή (36-35). Στο 25΄ οι παίκτες του Πεδουλάκη προηγήθηκαν με διαφορά 11 πόντων (48-37), όμως οι προσπάθειες των Γιάνκοβιτς και Κις κράτησαν τον Πανιώνιο κοντά στο σκορ.

Στο 36΄ ο Διαμαντίδης έκανε με τρίποντο το 62-52 και το παιχνίδι φάνηκε να τελειώνει, όμως τότε ανέλαβε δράση ο «άκαπνος» μέχρι εκείνο το σημείο Παππάς, που με 9 πόντους μείωσε σε 62-64. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, όμως ο Γιάνκοβιτς αστόχησε στο τρίποντο που επιχείρησε στην εκπνοή του αγώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις