«Τρεμπλ» η... υπερηχητική Μπάγερν

Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 22:59
UPD:02/06/2013 16:09
REUTERS/TOBIAS SCHWARZ
A- A A+

Τα πήρε όλα εφέτος η Μπάγερν. Μετά το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες κατάκτησε απόψε και το κύπελλο Γερμανίας, καθώς επικράτησε με 3-2 της Στουτγκάρδης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Οι Βαυαροί απέδειξαν γι΄ άλλη μια φορά ότι εφέτος δεν έχουν αντίπαλο. Μετά από ένα συγκλονιστικό, όπως εξελίχθηκε, τελικό, οι «κόκκινοι» πανηγύρισαν το 16ο τρόπαιο στην ιστορία τους, ολοκληρώνοντας τη σεζόν 2012/2013 με τον ιδανικότερο τρόπο («τρεμπλ»), κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά γερμανική ομάδα.

Από το 2010 και το επιβλητικό 4-0 επί της Βέρντερ Βρέμης είχε να πανηγυρίσει το κύπελλο η Μπάγερν (στον περσινό τελικό είχε συντριβεί με 5-2 από τη Ντόρτμουντ) και απόψε το πέτυχε, έστω κι αν μετέτρεψε το διαφαινόμενο θρίαμβό της σε... θρίλερ.

YOUTUBE/FC BAYERN MÜNCHEN
H Mπάγερν πανηγυρίζει το τρεμπλ

Τα πήρε όλα εφέτος η Μπάγερν. Μετά το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα του Γιουπ Χάινκες κατάκτησε το Σάββατο και το κύπελλο Γερμανίας, καθώς επικράτησε με 3-2 της Στουτγκάρδης στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Οι Βαυαροί προηγήθηκαν στο 36΄ με το πέναλτι-δώρο του διαιτητή, που εκτέλεσε εύστοχα ο Μίλερ και στο 48΄ από την ασίστ του Λαμ, ο Γκόμες δεν είχε κανένα πρόβλημα στην άδεια εστία να «γράψει» το 2-0. Ο Γερμανός διεθνής στράικερ «έβαλε τη σφραγίδα του» στο 60ο λεπτό, όταν από πάσα... μισό γκολ του Μίλερ, με ιδανικό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία, όμως, δεν «παρέδωσε τα όπλα». Με δύο γκολ του Χάρνικ στο 71΄ (κεφαλιά) και 80΄ (σουτ) «έβαλε φωτιά» στον τελικό, αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή του σκηνικού. Το σκορ, όμως, δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά και τις καθυστερήσεις, με τους παίκτες της Μπάγερν να πανηγυρίζουν.

Ήταν η δεύτερη φορά που, Μπάγερν και Στουτγκάρδη, αναμετρήθηκαν σε τελικό Κυπέλλου, μετά το 1986, όταν οι «κόκκινοι» είχαν επικρατήσει με 5-2.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις