Η Μπάγερν που δεν... έσκυψε το κεφάλι

Κυριακή, 26 Μαΐου 2013 00:08
UPD:00:18
REUTERS/PHIL NOBLE

Πανηγυρισμοί για τους παίκτες της Μπάγερν Μονάχου.

A- A A+

Μόλις η 2η ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που έχασε έναν τελικό, αλλά κατάφερε να πάρει τον επόμενο, έγινε, μετά τη Μίλαν, η Μπάγερν Μονάχου με το 2-1 εις βάρος της Ντόρτμουντ.

Οι Βαυαροί πέτυχαν αυτό που μόνο οι «ροσονέρι» είχαν καταφέρει: να «αναρρώσουν» από έναν χαμένο τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και την αμέσως επόμενη περίοδο να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Η απογοήτευση από την απώλεια του περυσινού δραματικού τελικού στο «Αλιάντς Αρίνα», με την Τσέλσι να παίρνει το Κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτι δεν πτόησε τους παίκτες της Μπάγερν, που χθες το βράδυ στο Γουέμπλεϊ, μετά από 12 μήνες προσμονής πήράν αυτό που βάσει της απόδοσής τους στη διάρκεια της σεζόν άξιζαν... και με το παραπάνω.

Η μοναδική ομάδα που το είχε πετύχει αυτό έως τον χθεσινοβραδινό τελικό ήταν η Μίλαν. Η... νέα εποχή (από το Κύπελλο Πρωταθλητριών μετονομάστηκε σε Τσάμπιονς Λιγκ) το 1993 βρήκε τη Μίλαν να χάνει το τρόπαιο από τη Μαρσέιγ. Δώδεκα μήνες μετά, όμως, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας η ιταλική ομάδα συνέτριψε τη Μπαρτσελόνα με 4-0 και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και το 1995 η Μίλαν ήταν φιναλίστ, αλλά έχασε το τρόπαιο από τον Άγιαξ.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις