ΜοtoGP: Ταχύτερος ο Πεντρόζα στο Μουτζέλο

Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 17:46
UPD:17:54
REUTERS/BENOIT TESSIER

Πρώτη φετινή πολ ποζίσιον για τον Ισπανό αναβάτη της Repsol Honda.

A- A A+

Σε μία άκρως ενδιαφέρουσα δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, ο Ντάνι Πεντρόζα «έκλεψε» στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή την πολ ποζίσιον από τον Χόρχε Λορένθο. Στο Μουτζέλο, ο Ισπανός που δεν είχε ανέβει καθόλου την κορυφή ούτε χθες ούτε σήμερα, κατάφερε να πετύχει τον καλύτερο χρόνο την κατάλληλη στιγμή.

Η επίδοσή του 1:47.157 στον τελευταίο γύρο, αποτελεί ρεκόρ και ήταν μόλις 0,069 δευτ. καλύτερη από εκείνη του Χόρχε Λορένθο, ο οποίος νωρίτερα είχε καταρρίψει το δικό του ρεκόρ (με χρόνο 1:47.226).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φετινή πολ ποζίσιον για τον Πεντρόζα που βρίσκεται πλέον στην κορυφή της γενικής κατάταξης και δείχνει να έχει έναν καλό ρυθμό. Ο Χόρχε Λορένθο αν και ήταν εντυπωσιακός στις ελεύθερες δοκιμές, θα αρκεστεί να ξεκινήσει τον αγώνα από τη δεύτερη θέση. Το σίγουρο είναι πως θα δώσει μάχη, αφού χρειάζεται τη νίκη για να επιστρέψει στο κυνήγι του τίτλου.

Ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους της Ducati ήταν η τρίτη θέση στις κατατακτήριες για τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο. Θα είναι ο δεύτερος συνεχόμενος αγώνας που ο Ιταλός βρίσκεται στη δεύτερη σειρά του γκριντ. Η προσπάθεια του «Ντόβι» είναι αξιέπαινη καθώς έτρεχε με παυσίπονα. Μία άσχημη πτώση την Παρασκευή είχε ως αποτέλεσμα να πονάει στον αυχένα. Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι στα τελευταία λεπτά των κατατακτήριων δοκιμών ο αναβάτης της Ducati βρέθηκε πίσω από τον ταχύτατο Πεντρόζα και στην ουσία ο Ισπανός τον «τράβηξε» και τον βοήθησε να βελτιώσει την επίδοσή του.

Τα συναισθήματα για την Ducati είναι ανάμικτα καθώς ο Βαλεντίνο Ρόσι δε μπόρεσε να έχει απόδοση αντίστοιχη του teammate του με αποτέλεσμα να μείνει έβδομος, αν και τρέχει εντός έδρας.

Τον τέταρτο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Καλ Κρούτσλοου, ο οποίος είχε μία πτώση στην αρχή της διαδικασίας και πήρε τη δεύτερη μοτοσικλέτα του. Δίπλα του στο γκριντ θα έχει τον Στέφαν Μπραντλ με τη Honda της LCR, ο οποίος άφησε πίσω του τον Μαρκ Μαρκέζ που πέρασε ένα δύσκολο διήμερο με πτώσεις.

Ακολούθησαν ο Νίκι Χέιντεν με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati, ο Αλβάρο Μπαουτίστα με την GO&FUN Honda Gresini και ο Μισέλ Πίρο.

Στις CRT ταχύτερος ήταν ο Αλεϊξ Εσπάργκαρο.

Ο αγώνας αύριο ξεκινά στις 15:00 και σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις