MotoGP: Πεντρόζα και πάλι

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 16:47
UPD:16:56
REUTERS/BENOIT TESSIER

Με τη νίκη του στη γαλλική πίστα ο Ντάνι Πεντρόζα πέρασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, με έξι βαθμούς διαφορά από το δεύτερο Μαρκέζ.

A- A A+

Δεύτερη συνεχόμενη φετινή νίκη για τον Ντάνι Πεντρόζα, ο οποίος μετά την Ισπανία και τη Χερέθ επικράτησε και στη Γαλλία. Ο αναβάτης της Respol Honda κατέφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου αν και ξεκίνησε τον αγώνα από την έκτη θέση.

Οι καιρικές προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και η βροχή είχε κάνει την εμφάνισή της στην πίστα, προκαλώντας άγχος σε αναβάτες και ομάδες. Εντούτοις, ο Πεντρόζα κατάφερε μετά την εκκίνηση να κυνηγάει μαζί τον Λορένθο, τον πρωτοπόρο Ντοβιτσιόζο.

Ο Ιταλός με την Ducati ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της ημέρας αφού από πολύ νωρίς βρέθηκε μπροστά και έδωσε μάχη με τον Πεντρόζα για την πρώτη θέση, με τους δύο αναβάτες να εναλλάσσονται στην κορυφή.

Ενα λάθος του όμως, πέντε γύρους πριν το τέλος, τον άφησε εκτός βάθρου, αναγκάζοντάς τον να τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Δεύτερος ήταν ο τραυματίας Καλ Κρούτσλοου, ο οποίος δεν φάνηκε να επηρεάζεται από το κάταγμα στην κνήμη που αποκόμισε από την άσχημη πτώση του στις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές. Ο Βρετανός εξετάστηκε από τους γιατρούς και του δόθηκε το «πράσινο φως» να τρέξει σήμερα. Αν και η εκκίνησή του δεν ήταν τόσο καλή, ανέβαζε σταδιακά ρυθμό και αφού απαλλάχθηκε από τα εμπόδια των Χέιντεν και Μπραντλ, άρχισε να κυνηγάει τους πρωτοπόρους.

Φρόντισε να κρατηθεί πίσω τους και στο τέλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντοβιτσιόζο στη στροφή τέσσερα της πίστας για να πάρει τη δεύτερη θέση.

Αυτή την ευκαιρία άδραξε και ο Μαρκ Μαρκέζ πέντε γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο νεαρός έχασε πολλές θέσεις στην εκκίνηση και στη συνέχεια προσπάθησε να επανορθώσει. Συμβιβάστηκε στο τέλος με την τρίτη θέση, χάνοντας όμως, την πρωτοπορία στη γενική κατάταξη, αφού πλέον ο Πεντρόζα με τη σημερινή του νίκη έφυγε μπροστά με έξι βαθμούς διαφορά. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη καρό σημαία για τον ισπανό αναβάτη της Repsol Honda τσο Λε Μαν στη «μεγάλη κατηγορία».

Η δουλειά που έκανε η Ducati τις προηγούμενες ημέρες απέδωσε στη Γαλλία καθώς πλην της τέταρτης θέση του απρόσεκτου Ντοβιτσιόζο, ήρθε μία πέμπτη από τον Νίκι Χέιντεν.

Απών από τη σημερινή επεισοδιακή ημέρα ήταν ο Χόρχε Λορένθο, ο οποίος έδειχνε να παλεύει με τη μοτοσικλέτα του. Αν και στην αρχή έδειχνε δυνατός, γύρο με το γύρο έμοιαζε όλο και πιο αδύναμος να ακολουθήσει το ρυθμό των υπολοίπων, χάνοντας παράλληλα θέσεις και τερματίζοντας μόλις έβδομος.

Πιο τραγική ήταν η σημερινή ημέρα για τον Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος είχε μία έξοδο στον 18ο γύρο, χάνοντας κάθε ελπίδα για μία καλή θέση. Επέστρεψε βέβαια στον αγώνα, αλλά ήταν πολύ αργά και το μόνο που κατάφερε ήταν να βρεθεί δωδέκατος, ολοκληρώντας με το χειρότερο τρόπο τη σημερινή ημέρα για την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha.

Ο Αλβάρο Μπαουτίστα έφυγε ευχαριστημένος από τη Γαλλία κατακτώντας την έκτη θέση, μία επίδοση θετική αν αναλογιστεί κανείς τί συνέβη σήμερα στην πίστα.

Ακολούθησε ο Μισέλ Πίρο, ο οποίος αντικαθιστούσε τον Μπεν Σπις στη «δορυφορική» ομάδα της Ducati, Pramac. Τις δύο τελευταίες θέσεις της πρώτης δεκάδας ολοκλήρωσαν οι Μπράντλεϊ Σμιθ με τη δεύτερη Yamaha της Monster Tech 3 και ο Στέφαν Μπραντλ.

Στις CRT, για μία ακόμη φορά κορυφαίος ήταν ο ‘Αλειξ Εσπάργκαρο κατακτώντας τη 13η θέση στη γενική κατάταξη.

Επόμενο ραντεβού αναβατών και ομάδων είναι στις 2 Ιουνίου στο Μουτζέλο της Ιταλίας.  

Η βαθμολογία στους αναβάτες είναι: Πεντρόζα 83, Μαρκέζ 77, Λορένθο 66.  

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις