MotoGP: Το άστρο του Μαρκέζ

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 17:21
UPD:17:24
REUTERS/BENOIT TESSIER

Μετά το Τέξας ο Μαρκ Μαρκέζ ήταν ταχύτερος και στις κατατακτήριες δοκιμές του Λε Μαν.

A- A A+

O Μαρκ  Μαρκέζ πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή πολ ποζίσιον στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP και πρώτη στην πίστα του Λε Μαν. Ο πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης κατάφερε να κερδίσει τον Χόρχε Λορένθο μόλις με τρία εκατοστά του δευτερολέπτου διαφορά κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Με έναν εντυπωσιακό γύρο στην αρχή της διαδικασίας και χρόνο 1:33.187 ο «ρούκι» της Repsol Honda εξασφάλισε την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης αύριο, αν και δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον πεισματάρη Λορένθο. Είναι η δεύτερη φορά μετά το Τέξας που ο αναβάτης της Repsol Honda καταφέρνει κάτι τέτοιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός αναβάτης είχε νωρίτερα, στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, μία πτώση στη στροφή τρία της πίστας, καταστρέφοντας τη μοτοσικλέτα του.

 Λορένθο αρκέστηκε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Μαρκέζ, ο οποίος, όπως φαίνεται του κάνει τη ζωή δύσκολη φέτος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Εκπληξη αποτελεί η τρίτη θέση του Αντρέα Νοβιτσιόζο με την Ducati. Είναι η πρώτη φορά που ο ιταλός αναβάτης θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά έναν αγώνα στη σέλα της Desmosedici. Γενικότερα, είχε περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο «Ντόβι» είχε βρεθεί στην πρώτη τριάδα καθώς η τελευταία φορά ήταν από τον αγώνα στη Μαλαισία το 2012.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από την Ισπανία πέρυσι, οι Honda, Yamaha και Ducati εμφανίζονται στις τρεις πρώτες θέσεις του γκριντ.
Ο μαχητικός Καλ Κρούτσλοου δε φάνηκε να επηρεάστηκε από την άσχημη πτώση του το  πρωί. Αντιθέτως, πείσμωσε και κατάφερε στις κατατακτήριες να πετύχει τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, όντας ο ταχύτερος αναβάτης «δορυφορικής» ομάδας (για μία ακόμη φορά).

Στη δεύτερη σειρά εκκίνησης, δίπλα από τον Βρετανό, θα βρίσκονται ο Στέφαν Μπραντλ με την LCR Honda και ο Ντάνι Πεντρόζα. Ο Ισπανός αναγκάστηκε να επισκεφτεί εσπευσμένα τα πιτς μετά την πτώση του στην ίδια στροφή με τον Μαρκέζ, αν και απέμειναν μόλις δέκα λεπτά για το πέσιμο της καρό σημαίας. Τελικά έμεινε μακριά από την κορυφή για μισό δευτερόλεπτο.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι δεν τα πήγε εξίσου καλά με τον teammate του Λορένθο, καταλήγοντας μόλις όγδοος, έχοντας μπροστά του στην κατάταξη τον Αλβάρο Μπαουίστα και πίσω του τον Μπράντλεϊ Σμιθ με τη δεύτερη Yamaha της Μonster Tech 3.

Την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Νίκι Χέιντεν με τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati. Στις CRT, o Αλεϊξ Εσπάργκαρο ήταν ταχύτερος, τερματίζοντας ενδέκατος, έχοντας πίσω του τον «ντόπιο» και teammate του Ράντι ντε Πουνιέ.

O αγώνας αύριο θα ξεκινήσει στις τρεις με την ελπίδα όλων (αναβατών, ομάδων, θεατών) να μην επαληθευτούν οι καιρικές προβλέψεις που κάνουν λόγο για βροχή. Σήμερα, πάντως, αν και τα σύννεφα υπήρχαν δεν έπεσε σταγόνα στην πίστα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις