Ενδοκυβερνητικές διαφορές και για το ν/σ της ιθαγένειας

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013 11:42
UPD:13:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Πρόθεση του υπουργείου είναι να μπουν ουσιαστικά κριτήρια. Η γέννηση μόνο δεν αρκεί. Το αν οι γονείς μένουν εδώ, αφορά τους γονείς», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη..

A- A A+

Τις διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης -μετά το αντιρατσιστικό- και στο προσχέδιο του νόμου που ετοιμάζεται για την χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου.

«Υπάρχουν 2 -3 διαφορές», είπε απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μ. Γιαννακάκη, και ενημέρωσε ότι το προσχέδιο έχει σταλεί στους πολιτικούς αρχηγούς. 

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς τάχθηκε υπέρ της απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα σε συνδυασμό με κριτήρια για τα έτη παραμονής κ.α. Πρόκειται για «πρώτης γενιάς Έλληνες», σημείωσε, αναφερόμενη στα παιδιά που έχουν χαρακτηριστεί ως «δεύτερης γενιάς μετανάστες».

Βουλή: Επίκαιρη Ερώτηση Μ. Γιαννακάκη στον Χ. Αθανασίου

Η με αριθμό 1482/28-5-2013 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Β΄ Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς κυρίας Μαρίας Γιαννακάκη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με τη χορήγηση της Ελληνικής ιθαγένειας. Απαντάει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου

«Πρόθεση του υπουργείου είναι να μπουν ουσιαστικά κριτήρια. Η γέννηση μόνο δεν αρκεί. Το αν οι γονείς μένουν εδώ, αφορά τους γονείς», απάντησε ο κ. Αθανασίου και πρόσθεσε απευθυνόμενος στη βουλευτή:

«Το κριτήριο για την χορήγηση ιθαγένειας θα στηρίζεται στον Ισοκράτη και να μην το ξεχάσετε στη ΔΗΜΑΡ. Θα βάλουμε παιδεία, ουσιαστικό κριτήριο είναι η μόρφωση του παιδιού ... Αλλάζουμε την φιλοσοφία. Δεν δίνουμε ιθαγένεια με την ελπίδα να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία, αλλά την δίνουμε ως επιβράβευση της δικής του προσπάθειας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή