Τρικομματική επιτροπή ετοιμάζει το νέο νόμο για την ιθαγένεια

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 12:53
Eurokinissi/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Ο νέος νόμος για την ιθαγένεια ετοιμάζεται. Ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε μερικές διατάξεις μη συμβατές με το Σύνταγμα, είμαστε υποχρεωμένοι να τον αλλάξουμε. Υπάρχει μια επιτροπή εκπροσώπων της τρικομματικής κυβέρνησης που το επεξεργαζόμαστε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Αθανασίου.

A- A A+

Υπό επεξεργασία από επιτροπή εκπροσώπων των κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι ο νέος νόμος για την ιθαγένεια, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Ο νέος νόμος για την ιθαγένεια ετοιμάζεται. Ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε μερικές διατάξεις μη συμβατές με το Σύνταγμα, είμαστε υποχρεωμένοι να τον αλλάξουμε. Υπάρχει μια επιτροπή εκπροσώπων της τρικομματικής κυβέρνησης που το επεξεργαζόμαστε», δήλωσε ο κ. Αθανασίου.

Όπως υπογράμμισε, βασική διάταξη που πρέπει να αλλάξει, είναι «ότι παλιά το παιδί των αλλοδαπών που γεννιόταν στη χώρα αυτόματα έπαιρνε την ιθαγένεια». «Αυτό», εξήγησε, «εκτός ότι δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, κρίθηκε και αντισυνταγματικό».

«Θεωρώ ότι το καλύτερο ουσιαστικό κριτήριο, που δεν σηκώνει αντίρρηση, είναι η παιδεία. Μόνο η γέννηση δεν μπορεί να προσδώσει την ιθαγένεια…», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή