Δ. Σιούφας: Να δοθεί στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η ελληνική ιθαγένεια

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 14:47
UPD:14:49
EUROKINISSI

Όπως σημειώνει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, ο κ. Γιούνκερ από τη θέση του Προέδρου του Eurogroup χειρίστηκε την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους και το ελληνικό ζήτημα, με σύνεση και υπευθυνότητα, ενώ «τιμώντας το αξίωμά του, αναδείχθηκε σε κορυφαίο σύγχρονο ευρωπαϊστή» και «σε δύσκολες στιγμές για την χώρα μας δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη».

A- A A+

Σημαντικό γεγονός χαρακτηρίζει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας την επικείμενη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και πρώην Προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Όπως σημειώνει ο κ. Σιούφας, ο κ. Γιούνκερ από τη θέση του Προέδρου του Eurogroup χειρίστηκε την Ευρωπαϊκή κρίση χρέους και το ελληνικό ζήτημα, με σύνεση και υπευθυνότητα, ενώ «τιμώντας το αξίωμά του, αναδείχθηκε σε κορυφαίο σύγχρονο ευρωπαϊστή» και «σε δύσκολες στιγμές για την χώρα μας δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη».

Μάλιστα, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, αντιδιαστέλλει τη στάση του κ. Γιούνκερ, με αυτή άλλων, αντιστόρητων, όπως λέει, ευρωπαίων πολιτικών: «Με την στάση και τις δημόσιες δηλώσεις του, αποτέλεσε ένα σταθερό ανάχωμα απέναντι σε όλους εκείνους τους ανιστόρητους ευρωπαίους πολιτικούς, που εκτόξευαν απειλές για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη».

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, ο κ. Σιούφας επαναφέρει την πρότασή του να τιμηθεί ο κ. Γιούνκερ με το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, να του δοθεί τιμητικά από την κυβέρνηση η ελληνική ιθαγένεια, και να του δοθεί η δυνατότητα να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής.

Καταλήγοντας, εκφράζει την ελπίδα ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής να αξιολογήσουν θετικά τις προτάσεις αυτές, 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή