Βρετανία: Ενώπιον της δικαιοσύνης ο ένας εκ των υπόπτων για τη δολοφονία του στρατιώτη

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013 06:26
UPD:10:16
REUTERS/STRINGER

Ενας άντρας κάθεται σε μία προβλήτα στο Κιζινγκιτίνι, κοντά  στη Φάζα, στην ακτογραμμή της Κένυας, όπου ο Μαικλ Αντεμπολάγιο, ο δεύτερος ύποπτος για τη δολοφονία του στρατιώτη στο Λονδίνο είχε συλληφθεί το 2010. Ο Αντεμπολάγιο συνελλήφθη καθώς προσπαθούσε να διαφύγει στη Σομαλία. Οι βρετανικές υπηρεσίες εσωτερικών πληροφοριών ΜΙ5 είχαν προσπαθήσει να στρατολογήσουν τον Μάικλ Αντεμπολάτζο, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την δολοφονία ενός βρετανού στρατιώτη την Τετάρτη στο Λονδίνο, δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο BBC ένας φίλος του.

A- A A+

Στο δικαστήριο θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του νεαρού βρετανού στρατιώτη στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

Στον ύποπτο έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο και αναμένεται να εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα στο Ουέστμινστερ, ανέφερε αξιωματούχος της Βασιλικής Εισαγγελικής Υπηρεσίας, όπως μετέδωσε το BBC.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Λονδίνο: Δολοφονία από πρόθεση η κατηγορία που απαγγέλθηκε στον μακελάρη του Γούλιτς

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της δολοφονίας από πρόθεση, του Βρετανού στρατιώτη Λί Ρίγκμπι, βρίσκεται ο 22 χρονος Μάικλ Αντεντογουάλε. Ο νεαρός που σκότωσε με μπαλντά , τον άτυχο στρατιώτη, στο Γούλιτς του νότιου Λονδίνου, προφυλακίστηκε και αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή τις επόμενες ώρες. O έτερος συνεργός στη δολοφονία του στρατιώτη Ρίγκμπι, ο 28χρονος Μαίκλ Αντεμπολάγιο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Μια εβδομάδα μετά την στυγερή δολοφονία, στο Γούλιτς, οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου στρατιώτη.

«Πράκτορες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν χρεωθεί τον 22χρονο Μάικλ Αντεμποβάλε για τη δολοφονία του Λι Ρίγκμπι την Τετάρτη, 22 Μαΐου», σημειώνεται στην ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας.

Ο δεύτερος ύποπτος, ο 28χρονος Μαικλ Αντεμπολάγιο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται υπό φρούρηση σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή