Παρίσι : Σύλληψη 22χρονου για την επίθεση στον στρατιώτη

Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013 10:12
UPD:10:33
EPA/ETIENNE LAURENT

Επίθεση σε βάρος 23χρονου στρατιώτη έγινε το περασμένο Σάββατο στην περιοχή Λα Ντεφάνς του Παρισίου. Η επίθεση έχει καταγραφεί από κάμερες παρακολούθησης και οι εικόνες είναι καθαρές, ενώ η αστυνομία έχει στην κατοχή της και μια τσάντα που εγκατέλειψε ο δράστης. Μέσα στην τσάντα υπήρχε έναμαχαίρι και ένα μπουκάλι ποτού, στοιχεία τα οποία επέτρεψαν την αναγνώριση του συλληφθέντος, μέσω ανάλυσης DNA, που οδήγησε στη σύλληψή του.

A- A A+

Τη σύλληψη ενός 22χρονου στην περιοχή Ιβελίν, δυτικά του Παρισιού, για την επίθεση σε βάρος του 23χρονου στρατιώτη Σεντρίκ Κορντιέ το περασμένο Σάββατο στη περιοχή Λα Ντεφάνς της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο συλληφθείς είναι «οπαδός του παραδοσιακού δηλαδή του ριζοσπασιτικού ισλάμ, εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια». Ωστόσο, δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για οπαδό της τζιχάντ, δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα. Ο 22χρονος ήταν γνωστός στην αστυνομία για αδικήματα, όπως κλοπές.

Η επίθεση έχει καταγραφεί από κάμερες παρακολούθησης και οι εικόνες είναι καθαρές, ενώ η αστυνομία έχει στην κατοχή της και μια τσάντα που εγκατέλειψε ο δράστης. Μέσα στην τσάντα υπήρχε έναμαχαίρι και ένα μπουκάλι ποτού, στοιχεία τα οποία επέτρεψαν την αναγνώριση του συλληφθέντος, μέσω ανάλυσης DNA.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν θα δώσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι.

Ο 23χρονος στρατιώτης Σεντρίκ Κορντιέ βγήκε προχθές από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί μετά την επίθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή