Βρετανία: Δέκατη σύλληψη για τη δολοφονία του 25χρονου στρατιώτη

Στο νοτιοανατολικό Λονδίνο
Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013 21:10
UPD:21:21
Reuters/LUKE MACGREGOR
A- A A+

Οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν τη Δευτέρα έναν 50χρονο ο οποίος φέρεται να συνδέεται με τη δολοφονία στρατιώτη σε δρόμο του Λονδίνου, την περασμένη Τετάρτη.

Όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, ο ύποπτος οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα του νοτιοανατολικού Λονδίνου και κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη δολοφονίας. Ταυτόχρονα, αστυνομικοί πραγματοποιούν έρευνες σε κατοικία στην ίδια περιοχή.

Πρόκειται για την δέκατη σύλληψη στην οποία προέβη η αστυνομία για την υπόθεση της δολοφονίας του 25χρονου στρατιώτη Λι Ρίγκμπι. Ο στρατιώτης παρασύρθηκε από ένα αυτοκίνητο και κατόπιν δέχτηκε αλλεπάλληλες μαχαιριές από δύο άνδρες, στη μέση του δρόμου.

Οι αρχές χαρακτηρίζουν την επίθεση «τρομοκρατική ενέργεια».

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν επί τόπου και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο, αφού δέχτηκαν πυροβολισμούς από τους αστυνομικούς.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, δεν έχει καταστεί δυνατή η ανάκριση τους.

«Η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή και θα ανακριθούν όταν αυτό καταστεί δυνατό», πρόσθεσε η αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε σχετικά με την σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Ελεύθεροι τρεις εκ των εννέα πρώτων συλληφθέντων

Εξάλλου, τρεις άνδρες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για την υπόθεση, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Οι τρεις άνδρες είχαν συλληφθεί το Σάββατο για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και κρατούνταν σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου.

Συνολικά, έξι εκ των εννέα πρώτων συλληφθέντων έχουν αφεθεί ελεύθεροι, εκ των οποίων οι τέσσερις με εγγύηση.

Η έρευνα της βρετανικής αστυνομίας, για την οποία έχουν κινητοποιηθεί περίπου 500 άτομα, «επικεντρώνεται στην ασφάλεια του κοινού και στον εντοπισμό άλλων ατόμων τα οποία θα μπορούσαν να εμπλέκονται στην δολοφονία», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Σκότλαντ Γιαρντ, Στιούαρτ Όσμπορν.

Η αστυνομία εξετάζει κυρίως τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας και κάλεσε εκ νέου οποιονδήποτε έχει βιντεοσκοπήσει ή έχει φωτογραφίες από το τραγικό περιστατικό να τις παραδώσει στις αρχές.

Άνδρας ο οποίος παρουσιάστηκε ως φίλος του Μ. Αντεμπολάτζο και δήλωσε ότι οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες γνώριζαν τον συγκεκριμένο βασικό ύποπτο για την δολοφονία, εξακολουθεί να ανακρίνεται από την αστυνομία.

Ο ύποπτος, ο οποίος ονομάζεται Αμπού Νουσάιμπαχ, αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι «έδωσε την εντολή ή προετοίμασε τρομοκρατικές ενέργειες».

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, η σύλληψή του, η οποία έγινε την Παρασκευή το βράδυ, δεν συνδέεται άμεσα με την δολοφονία του βρετανού στρατιώτη.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή