Ποδόσφαιρο: Το «καυτό» καλοκαίρι των επιθετικών

Όλα τα φώτα στις μεταγραφές των κορυφαίων «μπόμπερ»
Τρίτη, 28 Μαΐου 2013 15:28
UPD:15:36
REUTERS/MIGUEL VIDAL

Ο Φαλκάο αποτελεί διακαή πόθο του Κλαούντιο Ρανιέρι στη Μονακό.

A- A A+

Ο Νεϊμάρ υπέγραψε ήδη στην Μπαρτσελόνα, ο Φαλκάο «φλερτάρει» με τη Μονακό, ο Λεβαντόφσκι ετοιμάζεται να τεθεί υπό τις οδηγίες του Γκουαρντιόλα.

Το φετινό μεταγραφικό παζάρι στην Ευρώπη είναι, δίχως άλλο, απαστράπτον. Πίσω από τους προαναφερόμενους σταρ, όμως, υπάρχουν επίσης επιθετικοί παγκόσμιας κλάσης που περιμένουν τη σειρά τους, από τον Ρούνεϊ και τον Καβάνι έως τον Νταμιάο και τον Μπέιλ, ο οποίος στο νέο ρόλο του πίσω από τους φορ σκοράρει ακατάπαυστα.

Νεϊμάρ, Ρονάλντο και Ρούνεϊ

Ο Νεϊμάρ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και την επόμενη εβδομάδα θα είναι στην Ισπανία για την επίσημη παρουσίαση, στο «colpo grosso» του φετινού καλοκαιριού, αλλά έπεται ανάλογη συνέχεια. Η φετινή αγορά «τρελαίνει». Ο Ζιντάν τονίζει  σε κάθε τόνο και προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν θα μετακινηθεί από τη Μαδρίτη, έστω και αν Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι πιέζουν πολύ. «Καυτή» και η περίπτωση του Γουέιν Ρούνεϊ, για τον οποίο η νέα πρωταθλήτρια Γαλλίας είναι έτοιμη να κάνει «τρέλες», ενώ η Άρσεναλ προσφέρει πενταετές συμβόλαιο έναντι 12 εκατ. ευρώ ετησίως.

Φαλκάο για πριγκιπάτο ή Λονδίνο

Ύστερα, ο Ρανταμέλ Φαλκάο. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι θέλει σαν τρελός να τον έχει υπό τις οδηγίες του στη Μονακό. Αν μάλιστα μπορούσε να καταγράψει και μια νίκη επί της Τσέλσι στη διεκδίκησή του, τότε ακόμη καλύτερα… Ο Κολομβιανός, ο οποίος κοστολογείται με 60 εκατ. ευρώ και σημείωσε φέτος με την Ατλέτικο Μαδρίτης 34 γκολ σε 41 αγώνες, θα είναι μαζί με τον Ιμπραΐμοβιτς οι πρωταγωνιστές της επόμενης Ligue 1, εφόσον παίξει για την ομάδα του πριγκιπάτου.

Στο προσκήνιο Μπέιλ και Καβάνι

Η Ρεάλ Μαδρίτης, από την άλλη, αφού υπέστη ήττα γοήτρου στην περίπτωση του Νεϊμάρ, πλέον στοχεύει κατ' ευθείαν στον Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Βίλας-Μπόας δεν θέλει να τον στερηθεί, όμως τα 60 εκατ. που πρότεινε ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι ποσό πολύ βολικό για την Τότεναμ.  Τη Ρεάλ δεν θα δυσαρεστούσε επίσης η απόκτηση ενός από τους Βίγια, Νταμιάο (Ιντερνασιονάλ Πόρτο Αλέγκρε), Σολδάδο, ακόμη και του γιγαντόσωμου Μπεντέκε της Άστον Βίλα.

Ο Έντινσον Καβάνι είναι ακόμη ένας από τους υπό πώληση σταρ, με τη Νάπολι να αξιώνει 60 εκατ. και τη Μάντσεστερ Σίτι να αντιπροτείνει λιγότερα χρήματα αλλά σε συνδυασμό με την παραχώρηση ενός εκ των Ντζέκο ή Τέβες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις