Γ. Μώραλης: «Είμαστε στο πλευρό της ΕΠΟ»

Σάββατο, 25 Μαΐου 2013 15:30
UPD:16:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΗΣ Γ. ΠΛΕΓΑΣ

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης.

A- A A+

Με την πλευρά της ΕΠΟ συντάχθηκε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, Γιάννης Μώραλης όσον αφορά το μνημόνιο που υπέγραψαν οι δύο λίγκες με τους ποδοσφαιριστές, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ.

«Το γενικό σχόλιό μου είναι ότι μία αντιπαράθεση μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης, όπως σχολιάζεται από αρκετούς, δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο. Δεν θα αναφερθώ στους έξι λόγους που επικαλούνται οι κ.κ. Τζώρτζογλου και Χατζηαποστόλου. Θα μιλήσω μόνο για τον έναν που αφορά τη Σούπερ Λίγκα, σχετικά με το μνημόνιο που υπογράψαμε η Σούπερ Λίγκα, Φούτμπολ Λιγκ, ΠΣΑΠ και ΕΠΟ», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.

«Το μνημόνιο το θέλαμε το σύνολο των ομάδων της πρώτης, δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου των ποδοσφαιριστών και της ΕΠΟ και ήταν μονόδρομος… Ήταν απαραίτητο αυτό και έγινε απολύτως νόμιμα και με απόλυτη ομοφωνία. Δεν βλέπω γιατί αυτό θα πρέπει να είναι ένας λόγος να εκπέσει το συμβούλιο, αφού αντέδρασαν ελάχιστοι ποδοσφαιριστές και γενικά το ποδόσφαιρο υπέγραψε και συμφώνησε με την συγκεκριμένη ενέργεια», συνέχισε.

«Θα υποστηρίξω παντού τη συγκεκριμένη ενέργεια που αφορά έμμεσα τη Σούπερ Λίγκα. Θα σταθούμε στο πλευρό της ΕΠΟ για το συγκεκριμένο κομμάτι, αφού είναι κάτι που ζητήσαμε εμείς και διαπιστώσαμε ότι είναι μονόδρομος. Την Τρίτη όλα αυτά θα κριθούν στο Ειρηνοδικείο και αν κληθούμε από την ΕΠΟ, θα παρέμβουμε», συμπλήρωσε.

Όσο για το αν θα συνεχιστούν τα πλέι οφ και τα επόμενα χρόνια; «Θα συνεχιστούν και την επόμενη σεζόν, αφού υπάρχει σχετική συμβατική υποχρέωση με τη Nova. Ως εκ τούτου θα υπάρχουν πλέι οφ, τουλάχιστον και την επόμενη σεζόν».

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αποκάλυψε ότι «δική μου εισήγηση είναι τη σεζόν 2015-2016 να επανέλθουμε στις 16 ομάδες. Για δύο χρόνια θα είμαστε 18 ομάδες. Η εισήγηση θα είναι να επανέλθουμε στις 16 ομάδες, αν και η ΕΠΟ είναι εκείνη που αποφασίζει. Η εισήγησή μας για του χρόνου θα είναι να υποβιβάζονται τρεις και να προβιβάζονται τρεις ομάδες. Όταν εμείς θα επανέλθουμε στις 16 θα υποβιβαστεί μεγαλύτερος αριθμός ομάδων».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις